13 Mart 2011 11:44

Bankanın kestiği aidatı geri aldı

KONYA’nın Akşehir ilçesinde bir çiftçi, kendisinden haksız yere 100 TL dosya parası aldığını iddia ettiği bankayı, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne şikayet etti. Heyetin halkı bulduğu çiftçi, bankadan parasını geri aldı.Yunak Kuzören beldesinde çiftçilikle geçimini sağlayan Halit Öztü

Bankanın kestiği aidatı geri aldı
Paylaş

KONYA’nın Akşehir ilçesinde bir çiftçi, kendisinden haksız yere 100 TL dosya parası aldığını iddia ettiği bankayı, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne şikayet etti. Heyetin halkı bulduğu çiftçi, bankadan parasını geri aldı.

Yunak Kuzören beldesinde çiftçilikle geçimini sağlayan Halit Öztürk (50), iki yıl önce üretici kredi kartı aldığını ve bu karttan haksız bir kesinti yapıldığını dile getirdi. 720 TL’lik kart borcunun 803 TL‘ye çıktığını gören Öztürk, söz konusu 83 TL’lik farkın 33 TL’sinin sigorta olduğunu ve geri kalan 50 TL’lik kesintinin keyfi bir uygulama olduğunu bildirdi.
Akşehir Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na yazılı olarak şikayette bulunan Öztürk, kendisine yapılan haksızlığın incelenmesini ve mağduriyetinin giderilmesini istedi. Kurum Öztürk’ü haklı bulurken, söz konusu bankayı da suçlu buldu.

Yapılan uygulamanın haksız olduğunu kaydeden Tüketici Masası, iki yıl üst üste kesilen ve toplamda 100 TL olan kesintinin banka tarafından Öztürk’e geri ödenmesini karara bağladı. Kararın ardından bankanın itiraz süresini beklediğini belirten Öztürk, daha sonra parasını geri aldığını söyledi.

Tüm çiftçilerin bu parayı geri alabileceğini belirten Öztürk, “Ortada haksız bir uygulama var ve buna göz göre ses çıkarılmıyor. Tüm meslektaşlarıma sesleniyorum. Lütfen hakkınızı arayın ve bu tür şeylerin yapılmasına izin vermeyin” dedi. (KONYA)

ÖNCEKİ HABER

Atanamayan öğretmenler eşekli eylem yaptı

SONRAKİ HABER

Ticari reklam okunabilir olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...