02 Mart 2010 00:00

İş kazaları can alıyor

TÜRKİYE genelinde yaşanan iş kazaları can almaya devam etti.

Paylaş

TÜRKİYE genelinde yaşanan iş kazaları can almaya devam etti.
Zonguldak’ta özel kömür ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi öldü. Alınan bilgiye göre Dilaver Mahallesi 420. Sokak üzerinde Ş.D’ye ait özel maden ocağında sabah 06.00 sıralarında göçük meydana geldi. Ocakta çalışmakta olan 3 çocuk babası Metin Köseoğlu (39), tavandan göçen postanın altında kalarak yaşamını yitirdi. İşçi arkadaşları tarafından yapılan kurtarma çalışması sonucu ocak ağzına çıkarılan işçinin cesedi, otopsi yapılmak üzere Atatürk Devlet Hastanesi morguna götürüldü.
Olayı haber alan Köseoğlu’nun eşi Emine Köseoğlu ve ilköğretim okuluna giden çocukları Caner, Cansu ve Coşkun, gözyaşlarını tutamadı. Eşinin ölüm haberiyle ağıtlar yakan anne ve gözü yaşlı çocukları, birbirlerine sarılarak teselli bulmaya çalıştı.
ELEKTRİK ÇARPTI...
Nevşehir’de ise TOKİ inşaatının yemekhanesinde elektrikli çay demleme cihazından elektrik çarpan işçi, cihazın içindeki kaynar suyun da üzerine dökülmesiyle hayatını kaybetti. Olay, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi TOKİ 3. Etap inşaatı yemekhane çadırında meydana geldi. İnşaatta çalışanlarla birlikte kahvaltı için yemekhane çadırına gelen F.Y, çay almak için çay makinesine dokunduğunda akıma kapıldı.
Etrafta bulunan işçiler, çay makinesinin kablosunu çekmeye çalışırken kablo koptu ve çaydanlık F.Y. adlı işçinin üzerine devrildi. Çevrede bulunan işçilerin araması sonucu olay yerine gelen 112 acil servis ambulansı ile Özel Kapadokya Hastanesi’ne kaldırılan şahıs, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Polise ifade veren, ölen şahsın ağabeyi A.Y, olayda sorumlulukları bulunduğunu iddia ettiği Dörtel Yemek Hizmetleri Turizm Güvenlik Ticaret Sanayi Ltd. Şti. isimli yemek şirketinin müdürleri Y.Ş. ve E.S. isimli şahıslar ile inşaatı yüklenici firma olan Komyapı Hazır Beton Prefabrik İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret AŞ Şantiye Şefi R.İ. isimli şahıstan şikayetçi oldu.
1 ÖLÜ 1 YARALI
Kocaeli’nde ise Kartepe ilçesi Suadiye Mahallesi’nde oto yıkama dükkanı olan Osman Adıgüzel (41), bir otomobili temizlediği sırada kullandığı projektör makinesindeki elektrik kaçağından akıma kapıldı. Yakınları tarafından Kocaeli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Adıgüzel, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Elazığ’ın Maden ilçesinde özel bir firmaya ait bakır fabrikasında işçi olarak çalışan Gökhan Türkler (26) ise cevher taşıma bantlarında tıkanma oluşunca kemer takarak tıkanmayı açmaya çalıştı.
Türker, açılan banttan dökülen cevherin etkisiyle dengesini yitirerek 4-5 metre yukarıdan depo bölümüne düştü. Türkler, Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

TARİŞ İplik’ten 560 işçi atıldı

SONRAKİ HABER

Sinter Metal’de hukuk skandalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...