02 Mart 2010 00:00

TARİŞ İplik’ten 560 işçi atıldı

TARİŞ Çiğli İplik Fabrikası işçileri, fabrikanın yeniden çalışmasını istiyor.

Paylaş

TARİŞ Çiğli İplik Fabrikası işçileri, fabrikanın yeniden çalışmasını istiyor.
Kısa çalışma ödeneği süresinin dolması nedeniyle fabrikaya gelen işçiler, tasfiye kararı alındığını, 560 kişinin de işten atıldığını öğrendiler. Fabrikaya girmek isteyen işçiler, önce polis tarafından engellenirken, daha sonra fabrikadaki toplantı salonuna alındılar.
Burada işçilere seslenen TEKSİF İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy, fabrikanın kapanmaması için TARİŞ’e iyi niyetle yaklaştıklarını, birliğin ise samimiyetsiz davranarak işten çıkarma yolunu tercih ettiğini ifade etti. Aksoy, fabrikayı çalıştırmakta kararlı olduklarını bildirdi.
Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı ise fabrikanın tekrar faaliyetine başlaması konusunda tüm kesimleri göreve çağırdıklarını söyledi.
Fabrika Genel Müdürü Ufuk Çelik de kriz nedeniyle “tedbiren tasfiye” kararı aldıklarını ileri sürerek, işten atılanların tazminat ve diğer alacaklarının ödeneceğini söyledi.
İşten çıkarılan işçiler, toplantının ardından işten çıkarma işlemlerini yaptırmaya başladılar. İşçilerin, TEKSİF’in alacağı karara göre TARİŞ Genel Müdürlüğü’nün önünde oturma eylemi yapabileceği belirtildi. (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

ÇÖZÜMÜ İÇİN ADIM ATILMALI

SONRAKİ HABER

İş kazaları can alıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...