02 Mart 2010 00:00

‘TEKEL’i desteklemek geleceğe sahip çıkmaktır’

SANCAKTEPE’de bulunan Kızıldere Derneği’nde TEKEL direnişinin konuşulduğu bir panel düzenlendi.

Paylaş

SANCAKTEPE’de bulunan Kızıldere Derneği’nde TEKEL direnişinin konuşulduğu bir panel düzenlendi.
Paneli sunan Rıza Aslan, 1980 sonrası 24 Ocak Kararları’yla birlikte ülkenin emperyalist güçlere pazarlandığını ve bugünkü duruma gelindiğini söyledi.
Eğitim Sen 3 No’lu Şube Yöneticisi Özlem Bayrak da TEKEL işçilerinin direnişinin Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi. Çocukların geleceği ile yakından ilgili olduğu için TEKEL direnişinin desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Bayrak, 4-c’nin, hükümetlerin ve sermayenin uzun süredir hayata geçirdikleri saldırının bir parçası olduğunu söyledi. İşçilerin maaşı, evi ve arabası olanlar konuşularak, işçilerin ve direnişin kötülenmek istendiğini ifade eden Bayrak, “Oysa yıllarca çalışan bir emekçinin evinin ve arabasının olmasını değil, olmamasını tartıştırmalıyız” dedi. Direnişin emekçi halk tarafından sahiplenilmesi halinde başarıya ulaşacağını anlatan Bayrak, şöyle devam etti: “Ancak biz sahiplenirsek kuralsız çalışmayı ortadan kaldırabiliriz. İş güvencesini sağlayabiliriz, iyi bir gelecek kurmanın adımlarını atabiliriz.”
TEKEL İŞÇİLERİ BİRLEŞTİRDİ
Eğitim Sen 1 No’lu Şube Yöneticisi Bülent Kepenek de TEKEL direnişinin işçi ve emekçiler üzerinde birleştirici bir etki yarattığını söyledi. Halka AKP’nin saldırılarını anlatırken TEKEL işçilerini ziyaret eden CHP ve MHP’nin de atlanmamasını isteyen Kepenek, “Bu partilerin programlarında da özelleştirme var ve IMF programına karşı herhangi bir ibare yok” dedi.
Eğitim ve sağlık işkollarında 4-c’nin uygulandığını vurgulayan Kepenek, bu dayatmaya karşı şimdiye kadar bir karşı duruş ortaya konamadığını, TEKEL direnişinin ardından buralarda da mücadelenin başladığını anlattı.
“TEKEL işçilerinin mücadelesi alışılagelen sendikal anlayışı da alaşağı etmiştir ve sendikaları harekete geçirmek zorunda bırakmıştır” diyen Kepenek, özelleştirme yanlısı televizyon kanalları ve gazetelere karşı, özelleştirmeye karşı olan televizyon ve gazetelerin sahiplenilmesini istedi.
YEREL PLATFORMLAR ÖNEMLİ
“TEKEL işçileri şu an bile kazanmış durumda ve üzerine düşen görevi sürdürüyor” diyen Kepenek, emek örgütlerinin saldırılara karşı birlikte mücadelesini sağlamak için yerel platformlar kurulmasının önemine dikkat çekti.
Panelde söz alan Emek Partisi Sancaktepe İlçe Başkanı Cemal Gülmez de, TEKEL işçilerinin verdiği mücadelenin çok anlamlı olduğunu ve herkesin bu konuda üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.
“Sermayenin ne yapmaya çalıştığını, özelleştirmenin kimin çıkarına olduğunu iyi anlatmalıyız ki, bu mücadelenin anlamı daha iyi kavranabilsin” diyen Gülmez, yerelde yöre derneklerinin, muhtarların, sendikaların, emekten yanayım diyen siyasi partilerin birlikte mücadelesi için çalışma yürüttüklerini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)
Haydar Sağdıç
ÖNCEKİ HABER

Manisa’da taşeron kölelik

SONRAKİ HABER

ÇÖZÜMÜ İÇİN ADIM ATILMALI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...