02 Mart 2010 00:00

‘Hissemizi istiyoruz’ kampanyası

İSDEMİR Çalışan ve Emekliler Derneği (İSÇEİD), İSDEMİR’in işçilere ait olan yüzde 11’lik hissesinin gerçek değeriyle gecikmeden hak sahiplerine dağıtılması talebiyle imza kampanyası başlattı.

Paylaş

İSDEMİR Çalışan ve Emekliler Derneği (İSÇEİD), İSDEMİR’in işçilere ait olan yüzde 11’lik hissesinin gerçek değeriyle gecikmeden hak sahiplerine dağıtılması talebiyle imza kampanyası başlattı.
Türk Metal Sendikası İskenderun Şube Lokali’nde bir araya gelen İSDEMİR işçileri ve emeklileri, yüzde 11’lik hisselerinin gasp edilmesine izin vermeyeceklerini dile getirdiler. İSÇEİD’in düzenlediği toplantıya, İSDEMİR’den emekli yaklaşık 100 işçi katıldı. Hisseleri Çelik-İş Sendikası yöneticilerinin kurduğu vakıf tarafından gasp edilen işçiler, buna karşı harekete geçme kararı aldılar. İmza kampanyası ile başlayacak olan eylemler, artarak devam edecek.
YEREL BASINA ELEŞTİRİ
Toplantıda bir konuşma yapan İSÇEİD Başkanı Bayram Özarslan, yerel basının ilgisizliğinden yakındı. Sorunlarının dile getirilmesinin engellenmesi konusunda medya ile sendika arasında iş birliği olduğunu iddia eden Özarslan, yerel basının ilgisizliğinin, Çelik-İş Sendikası’ndan aldıkları milyonlarca liralık reklam gelirinin kaybedilmesi korkusundan kaynaklandığını öne sürdü. Haklı bir sorunu dile getiren bir derneğin açıklamalarını yayınlatmayan basını kınadığını söyleyen Özarslan, “Neyse ki sesimizi tüm Türkiye’ye duyuran bir gazete var, Evrensel gazetesi. Huzurunuzda, başından beri sesimiz olduğu ve tüm Türkiye’ye bizim sorunlarımızı duyurduğu için Evrensel gazetesine teşekkür etmek istiyorum” dedi.
ÜCRET İNDİRİMİ ONAYI KINANDI
Sendika destekli işten çıkarmaların durdurulmasını ve atılan işçilerin derhal işe alınmasını isteyen Özarslan, işçinin ücretinden yüzde 35 indirim yapılmasına imza atan işverenle sendikacıları da kınadıklarını ifade etti. (İskenderun/EVRENSEL)

SÖZLEŞMEYE UYULMUYOR

2002 de özelleştirilen İskenderun Demir ve Çelik AŞ’nin devir sözleşmesinde; fabrikanın yüzde 11 hissesinin İSDEMİR AŞ çalışanlarına verilmesi ve bu hissenin çalışanlar adına kurulacak vakıf vasıtasıyla hak sahiplerine dağıtılması karara bağlanmıştı. Hisseden yararlandırılmayan 4 bin İSDEMİR AŞ çalışanının açtığı hak tespit davasında, yerel mahkemenin verdiği karar Yargıtay’ca da onanarak, yüzde 11 hissenin 08.02.2001 tarihinde çalışanlara ait olduğu tescil edilmiştir.
İmza metninde, İSDEMİR Çalışanları Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı’nın yüzde 11 hissesinin hak sahibi yaklaşık 10 bin İSDEMİR çalışanına devir sözleşmesi gereği dağıtılması gerektiği halde dağıtılmadığı kaydedilerek, 8 yıldır hak sahiplerinin haklarının vakıfça gasp edildiği belirtilmektedir.
Devir sözleşmesinde yer alan hisseden paylarına düşen haklarının bir an önce vakıfça kendilerine dağıtılmasını talep eden imzacı işçiler, bundan sonra daha etkin eylemlerle mücadeleye devam edeceklerini duyurdular.
ÖNCEKİ HABER

Emek Partisi’nden KAYSO’ya cevap

SONRAKİ HABER

Ordu Yağ’daki dayatmalara karşı...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa