02 Mart 2010 00:00

Mahallemizde insanca yaşamak istiyoruz!

Mevlana Mahallesi sakinleri mahallenin sorunlarını, işsizlik, yoksulluğa ve zamlara karşı neler yapılabileceğini tartışmak üzere mahalle kahvehanesinde bir halk toplantısı gerçekleştirdi.

Paylaş

Mevlana Mahallesi sakinleri mahallenin sorunlarını, işsizlik, yoksulluğa ve zamlara karşı neler yapılabileceğini tartışmak üzere mahalle kahvehanesinde bir halk toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Mevlana Mahallesi Muhtarı Cengiz Coşkun, Ardahan İli Çamlıçatak Köyü Yardımlaşma Derneği Başkanı Yavuz Altıparmak ve Emek Partisi Yöneticisi Muhammet Uludağ katıldı.
MAHALLEMİZE PAZAR KURULSUN
Toplantıda ilk sözü alan Muhtar Cengiz Coşkun mahallenin bir çok sorunu olduğunu belirterek “En önemli sorun mahallelinin pazar için 2 Km yol yürümesi. Hanımlarımız o yolu ellerinde poşetlerle yürümek zorunda kalıyorlar. Biz diyoruz ki mahallemize bir pazar kurulsun” diye konuştu. İkinci sorunun mahallede kanalizasyon olmaması olduğuna dikkat çeken Coşkun, insanların evlerini yaparken kendilerinin yaptıkları bir sistem olduğunu ama yetersiz kaldığını belirtti. Üçüncü sorunun ise mahallede çok sayıda balici çocuğun olması olduğunu vurgulayan Coşkun “Bunlar bizim çocuklarımız. Geceleri mahallemizde inşaatlarda kalıyorlar.Yetkililerin bu çocukların elinden tutması, rehabilite etmesi gerekiyor” diye konuştu.
Coşkun okullarda bir sınıfta 40-45 öğrencinin okuduğunu, aslında sınıflarda 15-20 kişi olmamız gerektiğini belirterek “Toparlayacak olursak; parklarımız yok. gençlerimizin futbol oynayacağı, top oynayacağı sahalar yok. bir kütüphanemiz yok.” şeklinde sözlerini tamamladı.
EN BÜYÜK SORUNUMUZ İŞSİZLİK
Dernek Başkanı Yavuz Altıparmak işsizliğin mahallenin en büyük sorunu olduğunu belirterek “mahallemizde balici çocuklardan bahsedildi. Bunun sebeplerini araştırmak lazım. Bir işsizlik, iki yoksulluk, üç sahipsizlik. Kim yapacak bunları? Bizim devletimizin yapması lazım. Krizle birlikte işsizlik çok arttı. Başbakan kriz teğet geçti diyor ama onun gerçeklerden haberi yok. oğlunun gemiciğine bakıyor. Bizim de ne varımız var ne de gemiciliğimiz” diye konuştu.
TEMEL HAKLARDAN MAHRUM KALIYORUZ
Emek Partisi yöneticisi Muhammet Uludağ ise insanca yaşamın en temel hak olduğunu belirterek bu hakkı da halka hükümetin, belediyelerin sunması gerektiğini vurguladı. “2010 yılında yaşıyoruz, Mevlana Mahallesi’nde kanalizasyon yok, park yok, pazar yok. Nasıl bir ülkede nasıl bir yerel yönetimde yaşıyoruz ki en temel haklardan bile mahrum bırakılıyoruz” diyen Uludağ, İşçilerin, memurların, köylülerin, gençlerin, kadınların sorunlarının çözümü için hükümete çağrıda bulunduğunu; ancak Başbakan’ın bütün bu kesimleri azarladığını, yok saydığını dile getirdi. Ankara’da direnen TEKEL işçilerinin direnerek hükümete en anlamlı yanıtı verdiğine dikkat çeken Uludağ “Hükümet geri adım atmak zorunda kalıyor” diye konuştu.
Otuz senedir Mevlana Mahallesi’nde oturan taşeron işçisi Oktay Karaca yerel yönetimlerdeki partiler değişse de sorunların değişmediğini belirterek “belediyelerde defalarca görüşmemize rağmen mahallede pazarın kurulmasını sağlayamadık. Öyleyse bizim ne yapmamız lazım. Her beraber, muhtarımızla, dernek başkanlarımızla, mahallelilerle belediyeye gidip kendimizi göstermemiz gerekir” diye konuştu.
Mahalle sakinlerinden engeli Yılmaz Kaya ise mahallede engellilerin yaşamını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılmadığına dikkat çekerek “kaldırımlara çıkamıyorum. Özürlüler için hiçbir şey yapılmıyor. Başbakanın yalan söylediğini düşünüyorum. Emeklilere 100 lira zam dedi. Ama 100 lira zam alan yok” dedi.
NEDEN İKİ SENEDİR İŞ BULAMIYORUM?
20 senedir mahallede yaşayan işsiz Ercan Akçay ise Başbakana neden iki senedir iş bulamadığını sorarak “çocuklarım var. İşsizken nasıl çocuk yetiştireyim. İş-Kur iki senedir bir iş ilanı vermedi bana” dedi.
Emekli Eşref Deniz ise “yetmişli yıllarda gecekondularımız için para ödedik. Seksenlerde bir daha ödedik. 30 yıldır bu evlerde oturuyoruz. Elektrik, suyu vergilerimizi ödedik. Evlerimizle ilgili dava var. Soyguncuların davaları beş sene içinde zaman aşamasına uğruyor da bizim davalarımız neden zaman aşımına uğramıyor” diye konuştu.
Mahalle muhtarı Cengiz Coşkun, mahalle sakinlerinin sorunlarına çözüm arayacakları bir dernek çabası olduğunu belirterek tüm mahallelini bu dernek girişimine destek vermesini istedi. (Gebze/EVRENSEL)
Arif Koşar
ÖNCEKİ HABER

TEKEL İŞÇİLERİNİN VERDİĞİ AZİMLE 8 MART’A

SONRAKİ HABER

BAŞYAZI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...