02 Mart 2010 00:00

Provizyon sistemi kilitlendi, hastalar ilaç alamadı

SGK’nın ilaçta devreye soktuğu provizyon sistemi çalışmadı. Karekodlu ilaçların girilebilmesi için getirilen Yeni Medula Reçete Provizyon sürekli hata verdiği için hastalar ilaç alamadı.

Paylaş

SGK’nın ilaçta devreye soktuğu provizyon sistemi çalışmadı. Karekodlu ilaçların girilebilmesi için getirilen Yeni Medula Reçete Provizyon sürekli hata verdiği için hastalar ilaç alamadı. Acil hastaları için ilaç talep eden vatandaşlar elleri boş çıkınca eczacılarla tartıştı.
Eczacıların işini kolaylaştırması gereken sistemin tam tersine zorlaştırdığını belirten Eczacı Necdet Şenbaba, “Eczanelerde tam bir kaos var. Gelen hastalara ilaç veremiyoruz. Hastalar bize kızıyor.” şeklinde konuştu.
SGK yetkilileri ise sistemin çalıştığını, ancak yavaş işlediğini belirtti. Yetkililer, kısa süre içinde sistemin hızlanacağına ve vatandaşların ilaç alacaklarına iddia etti.
İstanbul Eczacı Odası tarafından yapılan açıklamada SGK tarafından uygulanmaya başlanan Medula-Reçete Provizyon Sistemindeki aksaklıklar nedeniyle, Türkiye genelinde ilaç hizmetinin durma noktasına geldiği belirtilerek, sistemin işlememesi nedeniyle ülke genelinde hastaların ilaçlarına ulaşamadığı ve eczanelerde yeni bir kaos yaşandığı söylendi. Yapılan açıklamada SGK'nın daha fazla hasta mağdur olmadan, Medula-Reçete Provizyon Sistemine geçişi, bir an önce ertelemesi gerektiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

GÜNCEL

SONRAKİ HABER

Kadınlardan cezaevlerine kart

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...