03 Mart 2010 00:00

Sinter Metal işçileri açlık grevine başladı

BİRLEŞİK Metal-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan ve 455 gündür fabrika önünde direnen Sinter Metal işçileri, mücadelelerini adliye önüne taşıdı.

Paylaş

BİRLEŞİK Metal-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan ve 455 gündür fabrika önünde direnen Sinter Metal işçileri, mücadelelerini adliye önüne taşıdı. İşe iade davalarının “çeşitli nedenlerle” 1.5 yıldır sonuçlanmamasına tepki gösteren işçiler, Üsküdar Adliyesi önünde açlık grevine başladılar. İşçiler, önceki gün görülen duruşmanın ağustos ayına ertelenmesine tepki olarak bu eyleme başladıklarını bildirdiler.
Adliyenin önüne pankart açıp sendika önlükleriyle oturan işçiler, son grubun duruşmasının görüleceği cuma gününe kadar açlık grevine devam edecek. Geçtiğimiz yıl Hava-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan ve işe iade davalarını kazanan Sabiha Gökçen Havalimanı işçileri de Sinter Metal işçilerini ziyaret ettiler.
KENT AŞ BEKLEYİŞTE
Bu arada Karşıyaka Belediyesi'nden 2009 yılının Nisan ayında işten çıkarılan Kent AŞ işçilerinin işe iade davası Karşıyaka 1. ve 3. iş mahkemelerinde görüldü. Bilirkişi raporunun incelenmesi için 3. İş Mahkemesi duruşmayı 23 Mart'a, 1. İş Mahkemesi ise 20 Nisan'a ertelendi. İşçilerin avukatı. İrfan Değirmenci, bilirkişilerin işçilerden yana görüş bildirdiğini açıkladı. Bu açıklama işçiler tarafından sevinçle karşılandı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

TARiŞ işçisi de eylemde

SONRAKİ HABER

GERÇEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...