03 Mart 2010 00:00

TARiŞ işçisi de eylemde

TARİŞ Pamuk Birliği Fabrikası işçileri, birliğin fabrikayı kapatma kararı alması üzerine, önceki gün TARİŞ Genel Müdürlüğü önünde eylem başlattı.

Paylaş

TARİŞ Pamuk Birliği Fabrikası işçileri, birliğin fabrikayı kapatma kararı alması üzerine, önceki gün TARİŞ Genel Müdürlüğü önünde eylem başlattı. İşçiler, talepleri kabul edilene kadar her gün sabah 10.00’dan 17.00’ye kadar eylem yapacaklarını açıkladılar.
İşçilerden gelen tepkiler üzerine önceki gün işçilerle toplantı yapacağını duyuran Pamuk Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar, toplantının yapılacağı Çiğli Organize Sanayi Bölgesi içinde bulunan TARİŞ İplik Fabrikası’na bir saat geç geldi. Basın mensupları önünde konuşmayacağını söyleyen Azbazdar’ın isteği üzerine basın dışarı çıkarılırken, işçiler, ıslık, alkış ve sloganlarla yönetimi protesto ettiler.
İŞÇİLER KÜRSÜYE YÜRÜDÜ
Oldukça gergin geçen toplantıda, Azbazdar, kendinden önceki yönetimleri suçlayarak, birliğin şu an işçilerin haklarını ödeyecek durumda olmadığını söyledi. Azbazdar, ellerine geçecek ilk kaynakla işçilere olan borçlarını ödeyeceklerini söyledi. Bu açıklama üzerine sert tepki gösteren işçilerin bir kısmı salonu terk ederken, bir kısmı da kürsünün bulunduğu yere yürüyerek, kendilerine somut cevaplar verilmesini istedi.
‘İŞSİZLER ORDUSUNA KATILMAK İSTEMİYORUZ’
Tariş İplik Fabrikası işçileri, işlerinin geri verilmesini isteyerek, fabrikalarının bir el uzatılması durumunda çalışabileceğini belirttiler.
13 yıldır fabrikada çalışan kadın işçiler, “İşimizi bize geri verirlerse çalışmaya hazırız ama açmayı düşünmüyorlarsa hakkımızı versinler” dedi.
Fabrikanın tekrar çalışmasının çok zor olmadığını kaydeden işçiler, “Bir el uzanırsa fabrikamız açılabilir. Biz de işsizler ordusuna katılmaktan kurtuluruz. Biz bir yıldır gereken fedakarlığı yaptık 800 lira ile ayakta kalmaya çalışıyoruz” dediler.
GENEL MÜDÜRLÜĞE GİTTİLER
Azbazdar, işçilerden bir saat süre isteyerek yönetim kurulu ile görüşmek istediğini bildirdi. Bunun üzerine işçiler, “Bizim durumumuz belli, neden bugüne kadar bir öneri hazırlamadınız?” diyerek hep birlikte salonun dışına çıktılar. Fabrika önünden servislere binen işçiler, Alsancak’ta bulunan TARİŞ Genel Müdürlüğü önüne geldiler.
Bu arada fabrikada süren toplantı esnasında, kalbinden rahatsız olduğu bildirilen ve fenalaşan Mehmet isimli işçi, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
TEKSİF İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy, her gün sabah 10.00’dan akşam 17.00’ye kadar genel müdürlük önünde oturma eylemi yapma kararı aldıklarını belirterek, işçilerin ağırlıklı talebinin kıdem ve ihbar tazminatlarını peşin olarak almak olduğunu dile getirdi. Birlik başkanının “Sendikalar alsın buraları yönetsin” önerisini gayriciddi bulduklarını ifade eden Aksoy, “Sendikanın trilyonlarından bahsedeceklerine kendi yedikleri trilyonları açıklasınlar” dedi. Bu sürecin çiftçiye de yöneleceğine dikkat çeken Aksoy, “Bugün fabrikalar, yarın tarlalar. Pembe tablolar çizerek üyelerimizi farklı hayallerin peşinde koşturmasınlar” dedi.
(İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

O polis açığa alındı

SONRAKİ HABER

Sinter Metal işçileri açlık grevine başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...