03 Mart 2010 00:00

O polis açığa alındı

KARTAL’da vatandaşı darp eden polis 6 aylığına açığa alındı.

Paylaş

KARTAL’da vatandaşı darp eden polis 6 aylığına açığa alındı. Geçtiğimiz yılın ekim ayında polis tarafından darp edilen Ferho Aytemur, kararın yeterli olmadığını, polisin meslekten men edilmesi ve hapis cezası da alması gerektiğini söyledi.
30 Ekim 2009 tarihinde gazetemizde çıkan ‘Gelmez Olaydık Keşke!’ başlıklı haberimizle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yakacık Yenimahalle Bademli Sokak’ta oturan ve gündüzleri Soğanlık’ta genellikle Diyarbakırlıların gittiği kahveye giden İnşaat İşçisi Ferho Aytemur’un Polis Memuru Yunus K. tarafından darp edilmesi üzerine başlatılan soruşturmada polis 6 aylığına açığa alındı.
Yunus K, Soğanlık bölgesinde devriye timindeyken özellikle Kürtlere yönelik ayrımcı uygulamalarıyla tanınıyordu. Kürt emekçilerinin bulunduğu kahvehanelerde sık sık kimlik kontrolü yapan Yunus K’nin, linçleri kışkırttığı iddia ediliyordu. Yunus K, Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü’ne tayin olduğu dönemlerde bile izne gelip gittiğinde tavırlarını sürdürdü. Yunus K’nin, benzer tavırlarını Afyonkarahisar’da da devam ettirdiği belirtiliyor. Polisin Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde çeşitli fakültelerde okuyan Kürt kökenli öğrencilere karşı bir dizi saldırıda parmağı olduğu iddia ediliyor.
‘GÖREVDEN EL ÇEKTİRME GÖZ BOYAMA’
Ortada bir neden yokken saldırıya uğrayan Ferho Aytemur, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne verdiği şikayet dilekçesi ve Kartal Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı suç duyurusu sonucu Yunus K’nin disiplin kurulunca 6 ay açığa alınmasına tepki gösterdi. Aytemur şunları söyledi: “Ben soruşturma sonucu dava açılacağını ve yakın bir zamanda mahkemeye çıkacağımızı beklerken, beni Polis Sicil Büro Amirliğine çağırıp Tebliğ ve Tebelluğ belgesi imzalatmaları, bende bu davanın kapatılmak istendiği şüphesi uyandırdı. Yunus K’nin uzaklaştırılması göz boyamadır. Çünkü, kendisi suç işlemiştir. Hem de bir çok suç işlemiştir. İstanbul’dayken bizim insanlarımıza kan kusturmuştur. Ağza alınmayacak küfür ve hakaretlerle insanlara saldırmıştır. Herkesin gözleri önünde beni darp etmiştir. 21 gün iş göremez raporum var. O gün ölebilirdim. İşimden gücümden oldum. Bunun karşılığı bu mudur? Ben yargı önünde K’nin hesap vermesini istiyorum. Meslekten men edilmeli ve hapis cezası almalı ancak o zaman adalet yerini bulur” dedi.
NELER YAŞANMIŞTI?
Oğlunu almak için gittiği okulda Terörle Mücadele Şubesi’nde (TEM) görevli bir polisin küfür ve saldırılarına maruz kalan Diyarbakırlı Fero Aytemur’a, kaldırıldığı hastanede 20 günlük ‘iş göremez raporu’ verildi. Aytemur, uzlaştırma çabalarına rağmen polis hakkında dava açtı.
Fero Aytemur, 3 Ekim günü Soğanlık Ege Sanayi İlköğretim Okulu’nda okuyan oğlu Vedat Aytemur’u almak için okula gider. Okulun önünde oğlunu almak için bekleyen Ferho Aytemur, tesadüfen yine çocuğunu almaya gelen TEM’de görevli Yunus K. ile karşılaşır.
Ortada bir neden yokken polis memuru, eşi ve çocuğunun gözleri önünde Fero Aytemur’a ağza alınmayacak küfürler ederek saldırmaya başlar. Aytemur’un karşı koyması üzerine de silahını çeken Yunus K, silahın kabza ve namlusuyla Aytemur’u yaralayarak hastanelik eder. Olayın ardından Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Fero Aytemur’a, 21 günlük ‘iş göremez raporu’ verilir. Aytemur, birkaç gün sonra Cevizli’de bulunan Kartal Adliyesi’ne giderek saldırgan polis hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunur. Savcılığın uzlaştırma arayışını da reddeden Aytemur, dava açar. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Devlet affetmez!

SONRAKİ HABER

TARiŞ işçisi de eylemde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...