03 Mart 2010 00:00

Başbakanın danışmanı intihalci mi?

EĞİTİM SEN’in YÖK’e ilettiği rapora göre YÖK Genel Kurulu Üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç’in doçentlik tezinde intihal var.

Paylaş

EĞİTİM SEN’in YÖK’e ilettiği rapora göre YÖK Genel Kurulu Üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç’in doçentlik tezinde intihal var. Yakın zamana kadar YÖK Başkan Vekili olan Özgenç’in hakkında hazırlanan raporu öğrendikten sonra bu görevden istifa ettiği iddia ediliyor.
Başkan vekilliği görevini terk ettikten sonra halen YÖK Genel Kurulu üyesi olan Özgenç’in hazırladığı doçentlik tezi üç kez reddedilmiş, 1997’de ise kabul edilmiş.
Rapora göre Özgenç’in doçentlik tezinin esasını Prof. Dr. Hans Achenbach’ın 1974 yılında yayımlamış olduğu “Historische und dogmatische Grundlagen der Strafrechtssystematischen Schuldlehre” isimli eseri oluşturuyor.
Özgenç’in doçentlik tezi 132 sayfadan oluşurken, Türk bilim dünyasına bilimsel katkı yaptığı ileri sürülen 50 sayfalık kısmı belirtilen Alman Profesörünün eserinden kaynak göstermeden çevrildiği Eğitim Sen tarafından YÖK’e iletilen raporda anlatıldı. Ayrıca Özgenç’in doçentlik tezinin ilk bölümünde yer alan 290 referansın 202 tanesinin doğrudan ve sıralı bir biçimde Achenbach’ın eserini takip ettiği de söz konusu raporda ifade edildi.
TAM GÜN YASASI DA ONUN ESERİ!
Özgenç, her ne kadar adı ön planda gözüken bir isim olmasa da, AKP’nin en önemli mimarlarından. Yeni Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu tasarılarının hazırlayıcısı bilim kurulunun iki üyesinden biri. Özgenç, 2008 yılının başında geçtiği YÖK başkan vekilliği sırasında ise, üniversite öğretim üye ve görevlilerini zora sokan birçok uygulamaya imza attı. Özgenç’in son icraatı, geçen günlerde TBMM tarafından yasalaştırılan tam gün yasası olmuştu.
İRTİCAİ FAALİYET İDDİASI
Daha önce basına yansıyan bilgilere göre Özgenç’in İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki araştırma görevliliği görevine 1985 yılında son verildi. İddialara göre gerekçe, fakültedeki irticai faaliyetler idi. Daha sonra Konya Selçuk Üniversitesi’nde görev yapmaya başlayan Özgenç, 1994 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı sırasında ona hukuk danışmanlığı yaptı. Eğitim Sen’in YÖK’e ilettiği rapor kabul edilirse Özgenç’in akademik unvanları elinden alınabilecek. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Kooperatif iflas etti ev hayal oldu!

SONRAKİ HABER

Devlet affetmez!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...