03 Mart 2010 00:00

Kooperatif iflas etti ev hayal oldu!

EV sahibi olma hayaliyle girdikleri kooperatif iflas edince, 10 yıldır evlerine kavuşamıyorlar

Paylaş

EV sahibi olma hayaliyle girdikleri kooperatif iflas edince, 10 yıldır evlerine kavuşamıyorlar. Aralarında öğretmeninden asgari ücretli çalışan onlarca kişinin bulunduğu kooperatif üyeleri, binlerce TL para vermelerine karşın, senelerdir evlerine taşınamıyor. Kooperatifzedeler, evlerine taşınamadan binaların çürümeye başladığına dikkat çekiyor.
Sincan Mevlana Mahallesi’nde SS Öz Gamze Yapı Kooperatifi adıyla 1997 yılında inşaata başlandı. Kooperatif, mevcut borçları ve açılan davalar nedeniyle iflas dairesinin eline geçti. Ancak ödemeleri yerine getiren üyeler ise evlerine henüz kavuşamadı. Kooperatif mağdurları, ilgili ve yetkili birçok kişi ve kuruluşlarla görüşmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarından dert yanıyor. Kooperatifin iflas dairesine bağlı olduğu için hiçbir hukuki sürecin başlatılamadığını belirten üyeler, bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.
Dolandırıldıklarını söyleyen kooperatifzedeler, seslerini duyuracak birilerini arıyor. Hanife Tavukçu, eşiyle birlikte dişinden tırnağından biriktirdiği parayla bir ev sahibi olmanın hayalini kurdu. Aynı şekilde Emekli Fuat Ercan, bahçıvanlık yapan Basri Öztürk ve özel bir şirkette yemek yapan Gülser Özçetin, Öğretmen Aydın Köseoğlu ve onlarca kooperatif mağduru. Her biri verdikleri 65 bin TL’ye karşı, 10 yıl önce bitirilip kendilerine teslim edilmesi gereken evlerine taşınamamanın sıkıntılarını yaşıyor.
Evlerinin kendilerine 2000 yılında teslim edilmesi gerektiğini hatırlatan kooperatif mağdurları, “Verdiğimiz paralar nereye gitti, bilmiyoruz. Önceki yönetim iflas masasını kurduktan sonra ödediğimiz paralarla birlikte ortadan kayboldu. Birileri sesimizi duysun artık” serzenişinde bulundular. Kooperatifzedeler, evlerine taşınmadan binaların çürümeye başladığına dikkat çekti. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

OKULA MI GİTSİNLER HASTANEYE Mİ?

SONRAKİ HABER

Başbakanın danışmanı intihalci mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...