03 Mart 2010 00:00

Tuzla’da kadınlar 8 Mart’a hazırlanıyor

TUZLA’da İçmeler ve Konaşlı Mahallelerinde pazar girişlerinde basın açıklaması yapan Emek Partili kadınlar kadınları 6 Mart’ta Kadıköy’de yapılacak olan ...

Paylaş

TUZLA’da İçmeler ve Konaşlı Mahallelerinde pazar girişlerinde basın açıklaması yapan Emek Partili kadınlar kadınları 6 Mart’ta Kadıköy’de yapılacak olan mitinge çağırdılar. EMEP’li kadınlar işsizlik, sağlık, kadına yönelik şiddet, eğitim, kreş, sığınma evleri, demokrasi ve barış gibi talepleri etrafında örgütlenme çağrısı yaptılar
Kadın fotoğraflarıyla oluşturdukları stant ve hazırlanan bildirileri halka dağıtan kadınlar, seçimlerde ulaşım sağlık yol ve kreş gibi mahalle sorunlarını çözeceğini vadeden Tuzla Belediye Başkanı’nı da göreve çağırdılar. Kadınlara Tuzlalı emekçi kadınlar da yoğun ilgi gösterdi.
EMEP’li kadınlar adına bir basın açıklaması yapan Eda Yıldırım AKP Hükümeti’nin sağlık, eğitim, barınma, ulaşım, politikalarının kadınlar başta olmak üzere emekçileri her gün daha da açlığa ve sefalete sürüklemekte olduğunu belirterek “Hepimiz asla teğet geçmeyen ekonomik krizle boğuşuyoruz” dedi. Kadına dönük şiddetin AKP döneminde daha fazla arttığına da dikkat çeken Yıldırım 6 Mart’ta tüm kadınların kendi talepleriyle Kadıköy’deki mitinge katılmalarını istedi.
YAŞANAN SORUNLARIN MAĞDURU KADINLAR
Seçimlerde belediye başkanının Tuzla’da bulunan bütün mahallelerin sorunlarını çözeceğinin sözünü vermesine rağmen bu sorunlarımız halen devam ettiğini söyleyen Mehri Aydoğdu Aydınlı, Mimar Sinan, İçmeler ve Şifa mahallesinde yanmayan sokak lambalarının, yaşanan ulaşım sorununun. Mahallelerde olmayan sağlık ocaklarının, kurulmayan sosyal tesislerin, çocuklar ve kadınlar için ciddi sorun ve tehlike arz ettiğini; kadınların kendi hakları için örgütlenmesi gerektiğini dile getirdi.
Hükümetten kadın haklarını korumaya alınmasını istediğini söyleyen Türkan Karasungur iş, eğitim, sağlık, barınma haklarının hükümet tarafından güvenceye alınması için kadınlar olarak mücadele etmeleri gerektiğini söyledi. Karasungur kadınların hep ikinci plana atıldığına dikkat çekerek kadınlara bu ülkede hak ettikleri değerin verilmesi için artık kadınların seslerini yükseltmeleri gerektiğini dile getirdi.
Tersane işçisinin 8 yaşındaki çocuğu Seher Bektaş ise babasının uzun zamandır işsiz olduğunu eve ekmek parası getiremediğini ve geçinemediklerini söyleyerek babasına ve annesine iş verilmesini istedi.
Bir Kürt kadını ve bir anne olarak Kürt kadınlarının barış istediği için zindanlara atılmasını yadırgadığını söyleyen Halise Gölcük “Hükümet açılım diyor ama kadınlara çocuklara barış istedi diye zorba davranıyor. Biz Kürt kadınları olarak kendi dilimizi ve kültürümüzü yaşamak istiyoruz”diye konuştu.
Bu arada Terörle mücadele ekipleri ihbar var bahanesiyle kadınların kimliklerini alarak eylemi sonlandırmalarını istedi. Kadınların kararlı tutumu karşısında kadınlar serbest bırakıldı. (İstanbul/EVRENSEL)




ÖNCEKİ HABER

8 Mart semtlerde kutlanıyor

SONRAKİ HABER

8 MART ETKİNLİKLERİ HIZ KESMİYOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...