03 Mart 2010 00:00

AKP’li belediyede hizmet ayrımcılığı

BATMAN’ın Hisar (Hesare) beldesinin AKP’li Belediye Başkanı Zübeyir Kaya kendisinden hizmet isteyen vatandaşlara, “Siz DTP’ye oy verdiniz.

Paylaş

BATMAN’ın Hisar (Hesare) beldesinin AKP’li Belediye Başkanı Zübeyir Kaya kendisinden hizmet isteyen vatandaşlara, “Siz DTP’ye oy verdiniz. Gidin onlar size hizmet ve yardım etsinler” dediği belirtildi.
Hisar beldesi sakinleri, AKP’li Belediye Başkanı Zübeyir Kaya’nın beldeye hizmet etmemesinden şikayetçi. Belde Sakinlerinden Abuzet Alay, belediyenin üç dönemdir aynı kişinin elinde olduğunu belirterek, “Biz bu adamın hiç bir hizmetini görmedik. Ne yollarımız yapılmış ne de beldenin alt yapısı yapılıyor. Kendi akrabalarının kapılarının önünü yapıyor. Sevdiklerinin kapısının önü yapılıyor, geri kalanların kapısının önünü çamur içinde bırakıyor. Bizde bu durumdan şikayetçiyiz ama sesimizi duyuramıyoruz” dedi. Beldenin Kürt şair Cegerxwin’in memleketi olduğunu hatırlatan Alay, belde de halen ağalık sisteminin devam ettiğini ifade etti.
Belde halkının Kaya’dan korktuğu için oy verdiğini söylediğini anlatan Alay, hizmet istediklerinde ise, “Siz o zaman DTP’ye oy verdiniz gidin onlar size hizmet ve yardım etsinler” cevabını aldıklarını söyledi. Beldede bir hafta önce de Zübeyir Kaya ve muhtar olan kardeşi Tahir Kaya’nın bir evi silahla bastıkları iddia edilmişti. Evi basıldığı ileri sürülen belde sakini Cemal Özhan, Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. (BATMAN)
ÖNCEKİ HABER

Köylülerin elektrik isyanı!

SONRAKİ HABER

Yarım asırlık toprak davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa