03 Mart 2010 00:00

Hiç de yanlış anlamamışız

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, medya patronlarına yaptığı çağrının yanlış anlaşıldığını savundu...

Paylaş

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, medya patronlarına yaptığı çağrının yanlış anlaşıldığını savundu, “Benim yazarlarla çizerlerle bir sorunum yok” diyen Erdoğan, tartışılan sözlerinin yanlış anlaşıldığını söylerken de aynı üslubu kullandı. Medya patronlarına çağrısını tekrarladı. Erdoğan “Bir dükkan açıyorsun. İyi çalışmayan bir tezgahtarı orada tutar mısın?” dedi. Erdoğan Anayasa değişikliği paketinin martta Meclis gündemine geleceğini söyledi.
Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, “Geçen hafta medya patronlarına yönelik sözlerim farklı değerlendirildi” dedi. “Biz meramımızı tam anlatamamışız” diyen Erdoğan, “Ben o patronlara ‘Bu yazarını beğenmiyorum onu at. Şu yazarını beğeniyorum bunu tut’ demiyorum. Bu patronlar bizi zaman zaman ziyaret ederlerdi. ‘Biz gerilim istemiyoruz. İstikrar sayesinde işlerimiz de iyi gidiyor’ diye gerilimden şikayet ederler. Ben de her defasında kendilerine şunu söylüyorum. Lütfen her konuyu bir gerilim olarak takdim eden kendi gazetelerinizin, TV’lerinizin yazarlarına söyleyin” şeklinde konuştu.
DÜKKAN SENİN!
Erdoğan, “Bir genel başkan olarak diyorum ki sanki siyasi rakipmişim gibi partimize karşı hasmane bir politika izleyen olursa ona gösterebileceğimiz en medeni tepki o yayınları boykot etmemiz olabilir” dedi. Erdoğan geçen hafta yaptığı konuşmasında patronlara beğenmediği köşe yazarlarını atması yönünde bir çağrı yapmadığını izah etmeye çalışırken bu çağrısını yineleyen açıklamalar yaptı. “Ama elimden bir şey gelmiyor’ diyorlar. O kadroyu sen oluşturuyorsun. Gazetenin yayın politikasını sen belirliyorsun. O yayın politikasına uymayan adam orada nasıl duruyor” diyen Erdoğan, “Bir dükkan açıyorsun. İyi çalışmayan bir tezgahtarı orada tutar mısın?” ifadelerini kullandı. Medya patronlarının kendisine gelip bazı yazarlarla ilgili şikayette bulunduğunu söyleyen Erdoğan, “Lütfen gelip bizimle konuşmayın, bizden isim istemeyin dedim. Şu ana kadar kimse ‘Başbakan isim verip şunu at dedi’ diyemez” dedi. “Bana gelip şikayet etme, dükkan senin dükkanın. Medya patronunun da yayın kadrosunu seçme hakkı vardır. Siz patron olarak ortaya çıkan üründen memnun değilseniz o sizin sorununuz” diyen Erdoğan’ın, “Siz partilerin hakkını savunmazsanız siyaset nasıl güç kazanır?” sözleri de dikkat çekti.
SEÇİME 1.5 YIL VAR
Seçim yaklaştığı için anayasanıngündeme geldiği iddialarını yanıtlayan Erdoğan, “Seçime 1.5 yıl var. Bunun neresi yakın. Boşuna beklemeyin” dedi. Erdoğan, muhalefetin daha paketi görmeden ‘asla görüşmeyiz’ dediğini belirterek, “Sizinle olmaz bu iş” dedi.
MART’TA MECLİS’TE
Anayasa değişikliği ve yargı reformu üzerinde 2006’dan beri çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, “Mart sonuna kadar TBMM’ye bir reform paketi sunacağız. Türkiye’yi AB müktesabatı ile uyumlu hale getirecek bir paket olacak. Elbette diyalogla bu süreci geliştireceğiz. Biz kapısı açık olanların kapısını çalarız. Eli yumruk olanlarla görüşemeyiz” dedi.
MHP’DEN DESTEK YOK
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli pakete destek vermeyeceklerini açıkladı. Bahçeli bir komisyon oluşturulmasını ve değişikliğin seçimden sonraya bırakılmasını önerdi. Bahçeli bunun dışında hiç bir öneriye kapılarının açık olmadığını söyledi.
(ANKARA)


ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Demokrasi güçlerinin talepleri karşılansın

SONRAKİ HABER

Türkiye’nin enerjisi aylardır boşa harcanmış!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...