03 Mart 2010 00:00

Çocuklar Afganistan’dan kaçıyor

Birleşmiş Milletler (BM) yardım kuruluşları, Avrupa’da sığınma başvurusunda bulunan Afgan çocuk mülteci sayısında büyük artış olduğunu bildirdi.

Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) yardım kuruluşları, Avrupa’da sığınma başvurusunda bulunan Afgan çocuk mülteci sayısında büyük artış olduğunu bildirdi. BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin son rakamlarına göre, yanında yetişkin biri bulunmayan çocuk mültecilerin sayısında büyük artış olurken, sığınma talebinde bulunan Afgan çocuklarının sayısı yüzde 60 civarında yükselişle 6 bini geçti.
BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) da tek başına göç eden çocukların korunmasına acilen gereksinim olduğunu vurguladı. UNICEF, Avrupa ülkelerinde çocuk göçmenleriyle ilgili tutarlı bir politika bulunmadığına da dikkati çekti.
BM kuruluşu, İngiltere’de yapılan bir araştırmanın, tek başına göç eden 18 yaşın altındaki çocukların çoğu zaman ırkçılığa maruz kaldığını, hikayelerini büyüklere anlatmak istediklerinde kendilerine inanılmadığını ve yolculukları boyunca yaşadıkları travmayla baş etmek zorunda kaldıklarını ortaya koyduğunu bildirdi.
BM, artan çocuk göçmen dalgasıyla ilgili daha derin araştırmaların gerektiğini, ancak ilk bulguların, en önemli konunun çocukların korunması olduğuna işaret ettiğini de vurguladı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

İsrail, duvar karşıtlarını fişliyor

SONRAKİ HABER

AB dayatmasına grevle yanıt

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...