03 Mart 2010 00:00

İsrail, duvar karşıtlarını fişliyor

İSRAİL ordusu, Batı Şeria’nın birçok bölgesinde duvara karşı Filistinliler ile birlikte mücadele veren İsraillileri engellemeye çalışıyor.

Paylaş

İSRAİL ordusu, Batı Şeria’nın birçok bölgesinde duvara karşı Filistinliler ile birlikte mücadele veren İsraillileri engellemeye çalışıyor. Haaretz gazetesinin haberinde, ordunun, mücadelede yer alan İsraillileri bu yerlerin yakınlarındaki askeri kontrol noktalarından geçirmemek için istihbarat topladığı belirtildi.
Batı Şeria’da, özellikle Ramallah yakınlarındaki Bileyn ve Naalin köylerinde, her cuma düzenli olarak gösteriler yapılıyor ve bu gösterilerde çok sayıda İsrailli eylemci de yer alıyor. İsrailli eylemcilerin, geçen haftalarda iki köydeki gösterilere katılmak için yola çıktıklarında Rantis askeri kontrol noktasında durduruldukları ve geçişlerine engel olunduğu kaydedildi.
Hazırlanan bir belgede, eylemcilerin kullandığı 11 aracın plaka ve kayıtlarının listelendiği belirtilirken, eylemciler, İsrail ordusuna bu ayrıntıların son gösterilerde hazır bulunan polisler tarafından gönderildiğini tahmin ettiklerini ifade ettiler.
Geçen cuma bir arabayla gösteriye katılmak üzere gelen 5 eylemcinin bindikleri aracın Rantis kontrol noktasında sınır polisleri tarafından durdurulduğu, sınır polislerinin elinde İsrail ordusu tarafından hazırlanmış ve Batı Şeria’ya geçmeleri yasaklanmış araçların sıralandığı bir liste bulunduğu belirtildi.
Söz konusu araçta bulunan bir eylemci, “Asker bize mobil-anarşistlerden olup olmadığımızı sordu” derken, ordunun kendi aralarında konuştukları bu terimi nasıl öğrendiğini bilmediğini söyledi ve “Belki telefon konuşmalarımızı dinliyorlar, belki elektronik postalarımıza bakıyorlar, belki bir muhbirleri var” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

6 NATO ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

SONRAKİ HABER

Çocuklar Afganistan’dan kaçıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa