03 Mart 2010 00:00

Sinemanın Kampüsü

BİLET fiyatlarının yüksek olması nedeniyle sinema da artık lüks bir etkinlik olarak değerlendiriliyor; Özellikle de öğrenciler tarafından.

Paylaş

BİLET fiyatlarının yüksek olması nedeniyle sinema da artık lüks bir etkinlik olarak değerlendiriliyor; Özellikle de öğrenciler tarafından.
Ege Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü konferans salonuna kurulan sinema sistemi ile öğrenciler 3.5 liraya sinema keyfi yaşabiliyor. Haftanın tüm günleri açık ve günde iki seans olarak hizmet veren Sinema Kampüs öğrencilerden ilgi görmeyi de başarıyor. Bu dönem, “Kapitalizm Bir Aşk Hikayesi” filminin gösterimi yapılıyor. Michael Moore’un bu filmi, üniversite öğrencilerinden pek ilgi görmüş gibi durmasa da izleyenler tarafından tartışılıyor. Kapitalizmin eleştirildiği filmde, küresel krizle birlikte işçilerin ve emekçilerin ezildiğine, bankaların krizin bedelini insanlara ödettiğine de uzun uzun değiniliyor.
Sinema Kampüs’te bu hafta gösterime giren bir diğer film ise, “Soul Kitchen”.Mart ayında ise öğrenciler, yönetmenliğini Theo Anglelopoulos’un yaptığı, “Zamanın Tozu” adlı filmi izleme olanağı bulacak.
Güncel filmlerden bahsetmişken sinema kampüste daha önce gösterime girmiş ve yoğun ilgi toplamış olan iki önemli filmi de es geçmemek gerekiyor. Bu filmlerden biri, “Bornova Bornova”. Bu film içeriğinin yanı sıra Bornova’da çekilmesinin de etkisiyle Ege Üniversitesi öğrencilerinin ilgisini çekti. Bir diğer ilgi çeken film ise “İki Dil Bir Bavul” oldu.
Ege Üniversitesi öğrencilerinden Sinema Kampüs’e ilişkin görüşlerini aldık:
‘HATTA BEDAVA OLMALI’
Eray Topçuoğlu (İktisat): Sinema Kampüs her üniversitenin kampüsünde yer alması gereken etkinliklerden birisi öncelikle. Öğrenciler için hem parasal hem de kalite açısından uygun. Ama Sinema Kampüs’ün bu kıstasları tam olarak karşıladığını söyleyemem. Şu sıralar kendisine bir yer ve kalite edinmiş gözüküyor ama yeterli değil.
Yanlış hatırlamıyorsam en son izlediğim filme üç buçuk lira giriş parası vermiştim. İş ne boyutta bilmiyorum ama paranın çok olduğunu düşünüyorum. Hatta bedava bile olabilir. Mademki film izlenmiyor diye bağırıyorlar, özel sinemalardaki fiyatları düşürmelerini de geçtim burada indirim yapabilir ya da ücretsiz olmasını sağlayabilirler.
Okan Gökmen Barutçu (Sosyoloji): Öğrenciler açısından iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Vizyondaki filmleri uygun bir fiyata izleyebiliyoruz. Benzer organizasyonların olmasını önemli buluyorum. Üniversiteliyiz ama sinemaya gitme fırsatımız olmuyor, korsan filmlere yöneliniliyor. Sinema Kampüs’te en son Dönüşüm filmini izledim. Sinemanın atmosferi gayet iyiydi. Demek ki üniversitede böyle projeler olunca hem ucuza hem de kaliteli işler ortaya çıkabiliyormuş. Arkadaşlarımız ile organize olarak gitme açısından da olumlu buluyorum. Sinema ve kitap söz konusu olduğu zaman öğrencilere her türlü destek verilmelidir. Bana göre ücretsiz de olmalıdır. (İzmir/EVRENSEL)
Dilan G. Akar - Halil Sarıkoç
ÖNCEKİ HABER

GÖZLEMEVİ

SONRAKİ HABER

Fısıltılar konuşmaya dönüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...