03 Mart 2010 00:00

Gazeteciler Başbakan’ı protesto ediyor

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen haftaki Meclis grup konuşmasında gazetecilere yönelik...

Paylaş

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen haftaki Meclis grup konuşmasında gazetecilere yönelik eleştirileri nedeniyle, köşe yazarları, bir bildiri yayımlayarak imza kampanyası başlattı. Sürekli güncellenen bildiride, Cüneyt Ülsever, Taha Akyol, Nazlı Ilıcak, Yasemin Çongar, Abdurrahman Dilipak ve Hadi Uluengin gibi isimlerin imzaları bulunuyor.
Aralarında “yandaş medya” olarak bilinen gazetelerin yazarlarının da olduğu köşe yazarları, bir internet sitesinde buluştu. “kontrolsuzkoseyazarlari.wordpress.com” sitesinde yayımlanan bildiride şöyle deniyor: “Biz aşağıda imzası bulunan köşe yazarları, Başbakan Erdoğan’ın, gazete patronlarının köşe yazarlarını kontrol etmesi gerektiğini savunan açıklamasının, varlığımızı borçlu olduğumuz basın özgürlüğüne ve genel olarak ‘demokratik Türkiye’ idealine aykırı, vahim bir tutum olduğunu düşünüyor ve bu açıklamayı protesto ediyoruz.”
Sürekli güncellendiği ifade edilen bildiriye imza atarak isimleri dün internet sitesinde yayınlanan gazeteciler şunlardı: Yasin Aktay, Taha Akyol, Şahin Alpay, Ergun Babahan, Ayşe Böhürler, Ali Bulaç, Ahmet Hakan Coşkun, Cengiz Çandar, Yasemin Çongar, Abdurrahman Dilipak, Mustafa Erdoğan, Gülay Göktürk, Okay Gönensin, Nuh Gönültaş, Nazlı Ilıcak, Etyen Mahçupyan, Güngör Mengi, Nuray Mert, Yıldıray Oğur, Avni Özgürel, Haluk Şahin, Ahmet Taşgetiren, Mümtazer Türköne, Cüneyt Ülsever, Mehmet Tezkan, Ferai Tınç, Hadi Uluengin.
Başbakan Erdoğan geçen hafta, Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay başkanı ile yaptıkları görüşmenin medyada eleştirilmesi üzerine bir açıklama yapmış, medya patronlarını köşe yazarlarına “hakim olmaya” çağırmıştı. Erdoğan şöyle demişti: “Ben de şimdi o gazetelerin patronlarına sesleniyorum; ‘Ne yapayım, köşe yazarı, hakim olamıyorum’ diyemezsin. ‘Sen bunun sorumlususun arkadaş’ diyeceksin. Köşende yazı yazanın maaşını sen veriyorsun. Yarın feryat etmeye geldiği zaman da feryat etmeye hakkın yok.” (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

MELEĞİN DÜŞÜŞÜ CNBC-e 22.00

SONRAKİ HABER

‘Kadın Gibi Kadın’ olmayı anlatan oyun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...