04 Mart 2010 00:00

4 işlem yaparız kafanıza çalarız

KAYSERİ Endüstri Meslek Teknik Lisesi öğrencileri, katsayı adaletsizliğine karşı yine okul önünde basın açıklaması yaptılar.

Paylaş

KAYSERİ Endüstri Meslek Teknik Lisesi öğrencileri, katsayı adaletsizliğine karşı yine okul önünde basın açıklaması yaptılar. Meslek liseli öğrenciler, daha önce de okul önünde katsayı adalesizliğine karşı eylem yapmıştı. Yaklaşık 300 öğrencinin katıldığı eylemde öğrenciler adına konuşan Sezer Kılıç, siyasi kapışmaların arasında kalmak istemediklerini söyledi.
“Danıştay, laik yapımıza aykırı diye istemiyor. Öbür taraftan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan Hoca da her ne kadar meslek liselilerin önünü açmaya çalışıyor gibi görünse de ‘Meslek liseliler dört işlem bile yapamaz, üniversiteye girmelerine gerek bile yok’ diye açıklama yapıyor” diyerek, YÖK’e ve hükümete tepki gösteren öğrenciler, “4 işlem yaparız, kafanıza çalarız’, ‘Eğitim hakkımız engellenemez’ sloganlarını attılar. Emekçi çocukları olarak, eğitimin katsayı ve dershane kıskacına sokulmasının en çok kendilerini etkilediğini ifade eden gençler, “Parasız eğitim, sınavsız üniversite istiyoruz” kampanyası kapsamında taleplerini içeren dilekçeler de topluyorlar. Herkese adil ve kaliteli bir eğitim hakkı sağlanması için veliler ve öğretmenlere de mücadele etme çağrısı yapan gençlerin eylemine, Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk de katılarak destek verdi. (Kayseri/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bürokratik engeller soğukta bıraktı

SONRAKİ HABER

Asıl talepleri anadilde eğitim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...