04 Mart 2010 00:00

Metal işçileri adliyeye dayandı

ÇORLU’da Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlendikleri için işten atılan Daiyang Metal Fabrikası işçileri, adliyeye yürüyerek patron hakkında suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

ÇORLU’da Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlendikleri için işten atılan Daiyang Metal Fabrikası işçileri, adliyeye yürüyerek patron hakkında suç duyurusunda bulundu.
Birleşik Metal-İş Çorlu Şubesi önünde başlayan yürüyüşe, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Uluslararası Metal İşçileri Konfederasyonu temsilcileri, Genel-İş, Deri-İş, Eğitim Sen, EMEP ve TKP de destek verdi. Sloganlarla Çorlu Adliyesi’ne kadar yürüyen işçileri, adliye girişinde polis durdurdu. İşçileri ve sendikacıları adliye önüne sokmak istemeyen ve pankartların indirilmesini isteyen polisle işçiler arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Pankartları işçilerin elinden almak isteyen polis, işçilerin ve sendikacıların kararlı tutumu sonucu geri adım atmak zorunda kaldı.
Adliye önünde işçilere seslenen Adnan Serdaroğlu, polisi taraflı tutumundan dolayı kanadı. Serdaroğlu, polisin Türkiye Cumhuriyeti yasalarını tanımayan Koreli patronu durdurmasını istedi. Serdaroğlu, Sinter Metal işçilerinin işe iade davasına bakan hakimin de cesaretsizliğinden dolayı yasayı uygulamadığını belirtti. Mücadele eden tüm işçilere polisin müdahale etmeye çalıştığını belirten DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de mülki amirlere seslenerek, “Bu tutumu hakkını arayan bize ve işçilere değil, hak ve hukuk tanımaz Daiyang patronuna göstermelisiniz” dedi. Konuşmaların ardından patron hakkında suç duyurusunda bulunuldu. (ÇORLU)

AÇLIK GREVİ SÜRÜYOR
BİRLEŞİK Metal-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan Sinter Metal işçileri, pazartesi gününden beri adalet talebiyle adliye önündeki bekleyişlerini sürdürüyor. 1 yılı aşkın süredir devam eden işe iade davalarının ağustos ayına ertelenmesine tepki olarak davanın görüldüğü Üsküdar Adliyesi önünde açlık grevine başlayan işçiler, eylemi cuma gününe kadar sürdürecek.
Bu arada 6 işçinin işe iadesine ilişkin dün görülen duruşmada, patronun getirdiği 26 işçi tanık olarak dinlendi. Bu duruşma da 4 Ağustos’a ertelendi. Adliye önünde bekleyişi sürdüren işçiler ise, duruşma çıkışında, işçilerin kendi aleyhlerine ifade verdiklerini belirterek tepki gösterdi. Öte yandan Uluslararası Metal İşçileri Federasyonu Sendikal Haklar İzleme Departmanı Sorumlusu Kristyne Peter de işçilerle birlikteydi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peter, Sinter işçilerin kriz gerekçesiyle değil, sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıklarından, Çalışma Bakanlığı’nın hazırladığı raporda da bahsedildiğini hatırlattı. İSTANBUL
ÖNCEKİ HABER

İŞÇİLER SORUNLARINI TARTIŞACAK

SONRAKİ HABER

TEKEL işçileri mücadelede kararlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...