04 Mart 2010 00:00

LİDERLER TEK TEK KÖŞK’E ÇIKIYOR

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, TBMM’de grubu bulunan partilerin liderleriyle tek tek görüşecek.

Paylaş

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, TBMM’de grubu bulunan partilerin liderleriyle tek tek görüşecek. Bu kapsamda, Gül’ün ilk görüşmesi dün saat 17.30’da Baykal ile oldu. Gül MHP ve BDP genel başkanlarıyla ise bugün görüşecek.
Köşk kaynakları, Gül’ün son gelişmelerle ilgili yüksek yargı organlarının başkanlarını kabul etmesi ve geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile yaptığı üçlü görüşme bağlamında liderlerle bir araya geleceğini bildirdi.
KIRMIZI ÇİZGİLERİ ÇEKTİ
Görüşmeyi değerlendiren CHP sözcüsü Mustafa Özyürek, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’na ve Anayasa Mahkemesi’ne Meclis’ten üye seçilmesine karşı olduklarını belirterek yargı reformuna bu haliyle karşı olduklarını belirtti.
Son zamanlarda yaşanan toplumsal gerilim ve TSK ile ilgili gerilimlerin de kaçınılmaz olarak gündeme geleceğini söyleyen Özyürek, Gül’ün bu tür görüşmeler yapmasının yararlı olduğunu vurguladı.
MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı da, “Talebimiz ayrı ayrı görüşme değil, devlet zirvesiydi. Ancak tabii ki kurumları dinlemesi, çözüm için adım atması olumlu bir gelişme” dedi.
NEDEN ÇIKIYORLAR
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Erzurum ve Erzincan’da yaşananlardan sonra ortaya çıkan yargı krizini değerlendirmesi bekleniyor.
BDP yönetiminden yapılan açıklamada Gül’ün yaptığı davetle ilgili, “Gündem, yüksek yargıyla yapılan zirvenin sonuçları konusunda bilgilendirme” olarak açıklandı.
MHP VE BDP BUGÜN ÇIKIYOR
Gül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile de bugün ayrı ayrı görüşecek. Gül, Bahçeli’yi saat 11.00’de, Demirtaş’ı saat 14.30’da kabul edecek. Gül en son açılım projesi kapsamında liderler zirvesi yapmayı gündemine almış ancak bu gerçekleşememişti. Gül, açılıma en sert tepkiyi gösteren MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi ağustos ayında özel olarak arayıp görüşmek istemiş, ancak Bahçeli davete olumlu yanıt vermemişti. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Kapatma için izin alınacak

SONRAKİ HABER

Anayasa baraja takıldı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa