04 Mart 2010 00:00

Savcı Şanal’dan çarpıcı açıklama!

ERZURUM Savcısı Osman Şanal’ın, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’e Adalet Bakanlığı’ndan alınan talep ve yetkiyle dava açtığı ortaya çıktı.

Paylaş

ERZURUM Savcısı Osman Şanal’ın, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’e Adalet Bakanlığı’ndan alınan talep ve yetkiyle dava açtığı ortaya çıktı. Şanal, “Yaklaşık iki ay kadar önce Cihaner ile ilgili delilleri ‘gereğinin takdir ve ifası’ için Adalet Bakanlığı’na bağlı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderdim. Operasyondan birkaç gün önce ‘Kişisel suçtur, gereğinin yapılması...’ diye yanıt gönderildi. Eğer bu yazıya rağmen bir işlem yapmamış olsaydım, o zaman görevimi kötüye kullanmış olurdum” dedi.
Bu ifadeler Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in Cihaner’i soruşturmayı bırakması için aradığı ve hükümet ile cemaatlere arası ilişkiyi deşifre etmek istemesiyle birleşince daha da dikkat çekiyor.
Şanal Cihaner, hakkında “Ergenekon terör örgütüne üye olmak, tehdit ve iftira” suçlarından soruşturma açıldığı için HSYK tarafından “yetkisini aştığı” gerekçesiyle bu görevden alınmıştı.
İFADESİZ DAVA OLMAZ
İşte Habertürk’ün haberine göre yargı krizine neden olan olaylar zinciri ile ilgili Şanal’ın açıklamaları!
Şanal, HSYK’nın savunmasını almaması için de “Hiçbir yerde şüpheli ifadesi alınmadan karar verilmez. İfade almadan dava açsak mahkeme iade eder” dedi. Ancak Org. Saldıray Berk’e, ifadesi alınmadan dava açıldı.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

AMiRALLERE ‘SUGA’ SORGUSU

SONRAKİ HABER

Kapatma için izin alınacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...