04 Mart 2010 00:00

‘BİR NUMARA’ TATBİKATI YÖNETİYOR!

ERZİNCAN iddianamesinde ‘terör örgütü liderliğiyle’ suçlanan 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, 2010 kış tatbikatını yönetecek.

Paylaş

ERZİNCAN iddianamesinde ‘terör örgütü liderliğiyle’ suçlanan 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, 2010 kış tatbikatını yönetecek. Berk, dün tatbikat için Kars’a geldi. Genelkurmay başkanı ile kuvvet komutanları da bugün Sarıkamış’ta tatbikatın seçkin gözlemci gününe katılacak.
Allahuekber Dağları’nda yapılan kış tatbikatına ev sahipliğini, Üçüncü Ordu Komutanlığı yapacak. Sarıkamış tatbikatı, yazın yapılan Efes ile birlikte ordunun en büyük planlı tatbikatlarından biri. Sarıkamış tatbikatına, bu yıl Başbakan Erdoğan katılmıyor. Cumhurbaşkanı Gül de katılmıyor.
HASSAS BÖLGE!
Berk, dört kara ordusundan birinin, kuzey ve doğu sınırlarının teslim ettiği bir ordunun komutanı olarak halen görev başında. 3’üncü ordu aynı zamanda, Tunceli gibi, Tokat gibi, Kars gibi hassas noktaları kapsayan sorumluluk bölgesinde ‘anti-terör operasyonları’ yürütüyor.
BAŞBUĞ NE DİYECEK?
Bu yıl tatbikatı kamuoyunun gündemine getiren olay ise Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’le ilgili gelişmeler. Erzincan iddianamesinde ‘terör örgütünü yönettiği’ gerekçesiyle bir numaralı şüpheli olarak gösterilen Orgeneral Berk, on binlerce askerin, yüzlerce tankın ve savaş uçağının katıldığı tatbikatı yöneten isim. Tatbikatın 4 Mart’ta yapılacak seçkin gözlemci gününü Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile kuvvet komutanları da izleyecek. Başbuğ’un, komutanın durumu ile ilgili yapacağı açıklama merakla bekleniyor.
İKİSİ DE KATILMIYOR
2000 yılında 9. Cumhurbaşkanı Demirel, 2002 yılında ise 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in başkomutan olarak katıldıkları TSK’nın geleneksel kış tatbikatlarına, Başbakan Erdoğan 2006 yılında dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök’le birlikte kamuflaj elbisesi giyerek katılmıştı. Cumhurbaşkanı Gül ise Şubat 2008’deki Sarıkamış Kış Tatbikatı’na katılımı planlanmasına rağmen Güneş Harekatı nedeniyle programını değiştirmişti. Gül, Cumhurbaşkanı olduktan sonra hiçbir askeri tatbikata katılmadı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan, Saldıray Berk’in sorumluluğundaki tatbikata katılmıyor. (KARS)
ÖNCEKİ HABER

AKP neden sessiz?

SONRAKİ HABER

AMiRALLERE ‘SUGA’ SORGUSU

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...