04 Mart 2010 00:00

Adıyaman’da soruşturma furyası

25 KASIM Kamu Emekçileri grevinden sonra Adıyaman’da gerçekleştirilen hemen hemen bütün eylem ve etkinliklere katılanlara 2911 sayılı Toplantı, Gösteri ve Yürüyüş Kanunu’na muhalefetten soruşturma açılıyor.

Paylaş

25 KASIM Kamu Emekçileri grevinden sonra Adıyaman’da gerçekleştirilen hemen hemen bütün eylem ve etkinliklere katılanlara 2911 sayılı Toplantı, Gösteri ve Yürüyüş Kanunu’na muhalefetten soruşturma açılıyor.
En son 25 Kasım grevinden dolayı 11 Eğitim Sen yönetici ve üyesine açılan soruşturmanın ardından, TEKEL işçilerine destek amacıyla Konfederasyonların almış olduğu eylem kararlarını uygulayan Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerine bağlı sendika, dernek ve siyasi partilerin yönetici ve üyelerine Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından üst üste soruşturmalar açıldı.
4 Şubat TEKEL işçileri için yapılan genel iş bırakma eyleminde yapılan yürüyüşte ‘2911 Sayılı yasanın ihlal edildiği’ gerekçesiyle 25 kişiye açılan soruşturma ile ilgili kişiler henüz ifade bile vermemişken, 25 Şubat’ta yine TEKEL işçilerine destek amaçlı yapılan meşaleli yürüyüşe katıldıklarından dolayı hemen hemen aynı kişilerden oluşan 25 kişilik gruba aynı gerekçelerle soruşturma açıldı.
ADIYAMAN’IN AYRI KANUNLARI MI VAR?
Daha önce benzer eylemlere katıldıklarını fakat şimdiye kadar soruşturmalara maruz kalmadıklarını belirten sendikacı ve siyasi parti üyeleri Türkiye’nin her tarafında aynı eylemlerin yapılmasına rağmen diğer illerde hiçbir soruşturmanın açılmadığını söylediler. “Bu soruşturmalar Adıyaman’a özel mi yapılıyor? Adıyaman’da ayrı hukuk kuralları mı geçerli?” diye sordular. Aynı eyleme katılmalarına rağmen kendilerine soruşturma açılmayan bir grup Eğitim Sen üyesi ise arkadaşları suçlu ise kendilerinin de aynı suçu işlediklerini, kendilerine de soruşturma açılması için gerekirse kendilerini ihbar edeceklerini belirterek, tepkilerini dile getirdiler. (Adıyaman/EVRENSEL)


Metin Alan
ÖNCEKİ HABER

Harf yasağı kaldırılsın

SONRAKİ HABER

Samimiysen gerçekleri açıkla

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...