04 Mart 2010 00:00

Büyükşehir’i kadın meclis üyesi yönetecek

8 MART Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle “kadın kenti” ilan edilen Diyarbakır, üç gün boyunca bir kadın tarafından yönetilecek.

Paylaş

8 MART Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle “kadın kenti” ilan edilen Diyarbakır, üç gün boyunca bir kadın tarafından yönetilecek. Yetki belgesini Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’den alan Emek Yazbaşı, kadın arkadaşları ile birlikte kenti 9 Mart’a kadar yöneteceklerini söyledi. Yazbaşı, 6, 7 ve 8 Mart günleri belediye otobüslerinin kadınlara ücretsiz olacağını duyurdu.
Diyarbakır, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla üç gün boyunca “kadın kenti” ilan edildi. Diyarbakır’ın kadın kenti ilan edilmesi, en çok kadınları sevindirdi. Çünkü Büyükşehir Belediye Meclisi’nin en genç üyesi sıfatına sahip Emek Yazbaşı’nın başkanlığında kadınlar, üç gün boyunca Diyarbakır’ı yönetecekler. Bu amaçla, belediye meclisi üyeleri, Kent Konseyi Kadın Çalışma Grubu, Kadın Şube Müdürlüğü çalışanları, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, eski Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, BDP Yerel Yönetimler Komisyonu Üyesi Gülay Calap ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret ettiler.
(DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

NATO’dan ‘kriz’ karşıtı tatbikat

SONRAKİ HABER

Eski korucudan çarpıcı iddia

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...