04 Mart 2010 00:00

Pakistan ordusu: Kuzey Veziristan kontrol altında

PAKİSTAN ordusundan Tümgeneral Tarık Han, Pakistan ordusunun Kuzey Veziristan’ın önemli bölümünde yeniden kontrolü sağladığını bildirdi.

Paylaş

PAKİSTAN ordusundan Tümgeneral Tarık Han, Pakistan ordusunun Kuzey Veziristan’ın önemli bölümünde yeniden kontrolü sağladığını bildirdi.
Sınır güvenliğinden sorumlu Kolordu Komutanı Tümgeneral Han, Damadola’da düzenlediği basın toplantısında, bölgede operasyonların sona erdirildiğini belirtti. Han, militanların çoğunun Afganistan’a geçtiğini ve Pakistan topraklarına dönmesinin zor olduğunu ifade etti.
Uzun yıllardır El Kaide ve Taliban militanlarının merkezi olarak bilinen Damadola’da militanların varlığına son verildiğini kaydeden Han, bölgedeki yüzlerce sığınak ve mağarada ele geçirilen silah, patlayıcı ve mühimmatı gazetecilere gösterdi. Han, Kuzey Veziristan’ın Afganistan sınırındaki son operasyonlarda 60’tan fazla militanın öldürüldüğünü, buna karşılık 10 askerin yaşamını yitirdiğini de kaydetti.
Pakistan Ordu Sözcüsü Ahtar Abbas da yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin militanların direncini kırdığını ve Kuzey Veziristan’ın Afganistan sınırında bulunan kısmının yüzde 95 oranında güvenli hale getirildiğini söyledi.
Abbas, Pakistan’dan kaçan militanların Afganistan’ın Kunar bölgesinde resmi yetkililer tarafından korunduğunu ve militanlara barınak sağlandığını belirtti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

PAPANDREU, MECBUREN KEMER SIKTIRACAKMIŞ

SONRAKİ HABER

NATO’dan ‘kriz’ karşıtı tatbikat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...