04 Mart 2010 00:00

PAPANDREU, MECBUREN KEMER SIKTIRACAKMIŞ

YUNANİSTAN Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, dün yapılan kabine toplantısı sonrasında ...

Paylaş

YUNANİSTAN Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, dün yapılan kabine toplantısı sonrasında Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas’ı ziyaret ederek, alınması kararlaştırılan ek önlemler konusunda bilgi verdi.
Papulyas ile temaslarından sonra açıklamada bulunan Papandreu, “ülkenin kâr peşinde koşanların elinden kurtulması, verilen mücadelede hayatta kalınması için seçim değil zorunluluk teşkil eden kararlar alındığını” söyledi.
Yunan basını, “hükümet kaynaklarına” dayandırdığı haberlerde, Yunanistan Hükümet Sözcüsü Yorgo Petalotis ve Maliye Bakanı Yorgo Papakostandinu tarafından açıklanması beklenen ekonomik paketin, kamu çalışanlarının maaşları ve ödeneklerde kesinti, KDV’nin yüzde 21’e çıkartılması, emekli maaşlarının dondurulması, akaryakıta zam, alkollü içecek ve sigaraya yüzde 20 oranında ek vergi önlemlerini kapsadığını kaydetti. Hükümetin, söz konusu önlemler ile 4.8 milyar avro tutarında tasarruf yapmayı hedeflediği belirtildi.
PAPANDREU’NUN TEMASLARI
Yunan basını, Başbakan Papandreu’nun yarın Almanya Başbakanı Angela Merkel, cumartesi günü Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, pazartesi günü ise ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geleceğine dikkat çektiği haberlerde, bu görüşmelerin söz konusu “can acıtıcı” ekonomik önlemlerin alınmasından sonra yapılacak olmasının “tesadüf” olmadığı değerlendirmesinde bulundu.
Öte yandan, Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY), ekonomik düzenlemeleri protesto etmek amacıyla, tüm çalışanları 16 Mart’ta 24 saatlik greve çağırmıştı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Yulya Timoşenko hükümeti düştü

SONRAKİ HABER

Pakistan ordusu: Kuzey Veziristan kontrol altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...