05 Mart 2010 00:00

Diyarbakır 3 gün kadınların olacak

Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün yüzüncü yılında kadın kenti ilan edilen Diyarbakır’da hazırlıklar sürüyor.

Paylaş

Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün yüzüncü yılında kadın kenti ilan edilen Diyarbakır’da hazırlıklar sürüyor. Demokratik Özgür Kadın Hareketi, 8 Mart ’ı üç gün sürecek etkinliklerle kutluyor. “Kadın Kenti Diyarbakır’da 100. yılda ortak mücadeleyle özgür bir dünya yaratalım” şiarıyla müzik dinletilerinden, yürüyüşlere, seminerlerden, öykü yarışmasına pek çok etkinlik gerçekleştirilecek.
SESİMİZE SES KATIN
8 Mart programı bu yıl 5 Mart günü Keçi Burcu’nda Kürt Sanatçı Tara Jaff’ın müzik dinletisiyle başlayacak. 6 Mart’ta Hilar Çayönü’ndeki mağaralara gezi düzenlenecek. Ayşegül Zarakolu Parkı’nda üç günlük program düzenlenecek. 7 Mart’ta Ceylan Önkol anısına çocuk etkinlikleri, Sümerpark’ta genç kadın şöleni, Zeynep Tanbay ve dans ekibininCegerxwin Kültür ve Sanat Merkezi’nde dans gösterisi ve Sinema Sanatçısı Türkan Şoray’ın katılımıyla, Uçan Süpürge kadın filmleri gösterimi olacak. Diyarbakır’da ulaşım da üç gün boyunca kadınlar için ücretsiz. 8 Mart’ın 100. yılının bu yılki kutlamalarının bütün dünyaya damgasını vuracağını belirten Diyarbakır’daki kadın kurumları temsilcileri, bütün kadınları evlerinden çıkarak kadınların sesine ses katmaya çağırdı. Etkinlikler 8 Mart Pazartesi günü İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirilecek “Biz Kadınlar Ortak Mücadele ile Özgür Bir Dünya Yaratacağız” mitingiyle son bulacak. Miting saat 12.00’de başlıyor.
AFİŞLER TOPLATILDI
Diyarbakır’da bulunan kadın örgütlerinin ortaklaşa hazırlayarak şehrin değişik noktalarındaki billboardlara astığı, üzerinde tarihte önemli yeri olan kadın şahsiyetlerin fotoğrafları ve Kürtçe ve Türkçe “8 Mart’ın 100. yılında biz kadınlar ortak bir mücadeleyle özgür bir dünya yaratacağız” yazısı bulunan afişler hakkında toplatma kararı verildi. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından alınan toplatma kararı, afişleri basan firmaya tebliğ edilerek, kaldırılması istendi. Toplatma kararının gerekçesi ise henüz öğrenilemedi. Aynı afişler Şırnak’ta da toplatıldı.

ÖNCEKİ HABER

TUTUKLU KADINLARLA DAYANIŞMA

SONRAKİ HABER

‘Zorunlu Göç Eylem Planı’ antidemokratiktir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...