05 Mart 2010 00:00

ALIN SİZE SENDİKA!

BİRLEŞİK Metal-İş Sendikası’nın bir süredir örgütlenme çalışması yürüttüğü, Mahle Mopisan patronu, önceki akşam işyerine ...

Paylaş

BİRLEŞİK Metal-İş Sendikası’nın bir süredir örgütlenme çalışması yürüttüğü, Mahle Mopisan patronu, önceki akşam işyerine Türk Metal Sendikasını getirerek işçileri üye yapmaya çalıştı.
Gaziemir’de bulunan Ege Serbest Bölgesi’nde faaliyet yürüten Mahle Mopisan Yedek Parça Sanayi AŞ patronu aynı gün Birleşik Metal-İş’te örgütlendikleri için 4 işçiyi de işten attı. “Sendika istiyorsanız alın size sendika” diyen patronun dayatmasını kabul etmeyen işçiler, alkış ve sloganlarla kapı önüne çıkarak patronun tutumunu protesto etti. Dün sabah da Birleşik Metal İş Sendikası binasında sendika yönetimi ile toplantı yapıldı.
Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Birleşik Metal-İş İzmir Şube Başkanı Ali Çeltek, örgütlendikleri işyeri ile ilgili olarak Çalışma Bakanlığı’na başvuruda bulunduklarını belirterek, işyerine yazı gelmesi üzerine işveren, kendi eliyle Türk Metal Sendikası yetkililerini işyerine getirdi” dedi. Çeltek, işçilere “Aklınızı başına alın” denilerek, insan kaynakları müdürleri ve şefler aracılığıyla baskı yapıldığını dile getirdi. Mahle Mopisan’da 506 işçi çalışıyor. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

4-c’den geri döndüler

SONRAKİ HABER

THY’DE ANLAŞMA SAĞLANAMADI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa