05 Mart 2010 00:00

4-c’den geri döndüler

TEKEL işçilerinden, 4-c’ye geçmek için daha önce dilekçe verip de henüz bir işe yerleştirilmeyenler, Danıştay’ın 4-c’ye başvuru süresinin uzatılmasının ...

Paylaş

TEKEL işçilerinden, 4-c’ye geçmek için daha önce dilekçe verip de henüz bir işe yerleştirilmeyenler, Danıştay’ın 4-c’ye başvuru süresinin uzatılmasının ardından, dilekçelerinin işleme konulmamasını istediler. İşçiler bu taleple hazırladıkları dilekçeleri, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na verdiler. İşçiler dilekçeleri yazmak için Türk-İş hukukçuları tarafından hazırlanan örnek dilekçeleri kullandılar.
ÖİB’E BAŞVURDUK
Tek Gıda-İş Genel Sekreteri Mecit Amaç, Danıştay kararının çıkmasının ardından ÖİB’ye başvurarak, “Dilekçe verip, henüz ataması yapılmayan işçilerin işlemlerini durdurun, dilekçelerini dikkate almayın” talebinde bulundu. Geçtiğimiz cuma günü Danıştay’dan karar çıkmaması üzerine başvuran işçilere üzüldüğünü de belirten Amaç, “60-70 gün bekleyip o gün karar çıkmayınca başvuranlar oldu. Onlar açısından ÖİB’yi aradık, ama ‘olur’ ya da ‘olmaz’ demediler. ‘Hukuki olarak incelenip daha sonra değerlendirileceğini’ söylediler” dedi. ÖİB’nin dilekçelere ilişkin tutumunun ne olacağı ise önümüzdeki günlerde netleşecek. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

DAİYANG İŞÇİLERİ SENDİKADA KARARLI

SONRAKİ HABER

ALIN SİZE SENDİKA!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa