05 Mart 2010 00:00

Marmaray işçileri eylem yaptı Kadir Topbaş şantiyeden kaçtı

ALACAKLARIN verilmesi ve işe geri alınma talebiyle direnişte olan Marmaray işçileri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ...

Paylaş

ALACAKLARIN verilmesi ve işe geri alınma talebiyle direnişte olan Marmaray işçileri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Marmaray Projesi inşaatının sürdüğü şantiyeyi ziyaret ettiği saatlerde, şantiyeyi işgal etti.
Yaklaşık 40 işçi Topbaş’ın denetleme yaptığı sıralarda şantiyeye girerek, “Ölmek var dönmek yok”, “Gün gelecek devran dönecek, patronlar işçiye hesap verecek”, “Marmaray işçisi köle değildir” sloganlarını atan işçilerin eylemi üzerine Topbaş, şantiyeden ayrıldı.
KESK’TEN ZİYARET
Bu arada KESK İstanbul Şubeler Platformu, direnişteki Marmaray işçilerini ziyaret etti. Platform yürütmesi, Yenikapı Tren İstasyonu’nda buluşarak, işçilerin 49 gündür direnişlerini sürdürdükleri şantiyenin önüne yürüdü. “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları ile karşılanan platform yürütmesi adına konuşan Eğitim Sen 3 No’lu Şube Başkanı Nebat Bukrek, “TEKEL işçileri haklarımızı mücadele ederek kazanabileceğimizi gösterdi” dedi. Şimdi direnerek haklarını alma sırasının Marmaray işçilerinde olduğunu belirten Bukrek, işçilerin yanında olacaklarını ifade etti. Marmaray işçileri adına konuşan Osman Can da ya işlerini geri istediklerini, ya da hakları verilerek çıkışlarının yapılmasını talep ettiklerini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İşsizlikle tehdit edip kölelik dayatıyorlar

SONRAKİ HABER

DAİYANG İŞÇİLERİ SENDİKADA KARARLI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...