05 Mart 2010 00:00

TARİŞ işçisi kararlı

TARİŞ Pamuk Birliği’nin tasfiye kararı aldığı TARİŞ İplik Fabrikası işçilerinin direnişi kararlılıkla sürüyor.

Paylaş

TARİŞ Pamuk Birliği’nin tasfiye kararı aldığı TARİŞ İplik Fabrikası işçilerinin direnişi kararlılıkla sürüyor.
TARİŞ işçilerini TEKEL işçilerinden sonra dün de KESK’e bağlı sendikaların şube başkanı ve yöneticileri ziyaret etti.
Sabah saatlerinde Genel Müdürlük önünde toplanan işçiler, örgütlü oldukları TEKSİF’in önlüklerini giyip şapkalarını takarak renkli bir görüntü oluşturdu.
KESK’e bağlı sendikaların şube başkan ve yöneticilerinin dün öğle saatlerinde TARİŞ Genel Müdürlüğü önüne gelerek işçilere yaptığı destek ziyareti, işçiler tarafından alkış, slogan ve gözyaşı ile karşılandı.
KESK Şubeler Platformu adına bir konuşma yapan Dönem Sözcüsü Ramis Sağlam, 78 gün boyunca Ankara’da direnen TEKEL işçilerinin bütün işçi ve emekçilere, hakların ancak mücadele edilerek kazanıldığını ve korunduğunu öğrettiğini dile getirdi.
Bugün TARİŞ işçisine yönelen saldırının sadece onların ekmeklerine ve geleceklerine yönelik olmadığını belirten Sağlam, “Bu saldırı aynı zamanda bugün bu kentte ekmeğine, işine el uzatılan herkese saldırıdır. O nedenle TARİŞ işçisinin yanında olmak bizim namus borcumuzdur” dedi.
Hükümet’in “Moralimiz bozuk” dediğini hatırlatan Sağlam, “Bugün krizden sonra işten atılan 2 milyon insanın moralinin bozuk olması gerekirken onlar, ‘moralimiz bozuk’ diyor. Biz direniş oldukça moral buluyoruz. TEKEL işçisi kazandığında moral buluyoruz. TARİŞ işçisi kazanınca da moral bulacağız” dedi.
TEKEL ve TARİŞ işçilerinin destekçileri değil birer neferleri olduklarını ifade eden Sağlam, “İşçi-memur bütün sendikalara, bütün emek örgütlerine buradan grev çağrısı yapalım. Herkesi bu direniş mevzisinde mevzilenmeye çağırıyoruz” dedi. Konuşmanın ardından, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “İşçi memur el ele genel greve” sloganları atıldı. Eylemde, Çümen Tekstil, İtfaiye ve Esenyurt Belediye işçilerine selam gönderildi.
İşçiler hiç ara vermeden slogan atarken, ellerindeki düdükleri de, sağır kulaklara seslerini duyurmak amacıyla öttürdüler.
(İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Birgün ölen de olacak’

SONRAKİ HABER

SGK emekçisinin sabrı taşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...