05 Mart 2010 00:00

Kreş istiyorlar

Bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün ilan edilişinin 100. yılı. Ülkenin her tarafında kadınlar taleplerini dile getirmeye hazırlanıyor.

Paylaş

Bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün ilan edilişinin 100. yılı. Ülkenin her tarafında kadınlar taleplerini dile getirmeye hazırlanıyor. Kayseri’de de çeşitli sendika, siyasi parti ve dernekler 8 Mart kutlamaları için bir araya geldi. Kutlama etkinlikleri bu yıl, 7 Mart Pazar günü, saat 13.30’da İnşaat Mühendisleri Odası’nda yapılacak.
Kadınların yoğun olarak çalıştığı Kayseri Devlet Hastanesi’nde, Sağlık ve Soysal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), bundan kısa süre önce kapatılan kreşin yeniden açılması için imza toplarken, 8 Mart etkinliklerine de çağrı yapıyor. Devlet Hastanesi çalışanlarına, 8 Mart’ı ve kreş taleplerini sorduk.
Figen Kara (SES Kayseri Şube Yöneticisi): Bu kadar kadın çalışanın olduğu bir yerde, kreş olmalı. İnsanlar çocuklarını bırakacak yer bulamıyor. Özellikle anneler işe geldiklerinde, işten çok evlerini, çocuklarını düşünmek zorunda kalıyorlar bu da çalışma verimini düşürüyor. Sağlıklı bir çalışma ortamından uzaklaştırıyor kadın çalışanları. Sendika olarak, sağlık çalışanlarının en temel haklarından biri olan kreş hakkı için kampanya başlattık.
Ayşe Yıldırım (Biyolog): Çalışanlar mağdur edilmemeli, kreş olmalı çünkü çok fazla bayan çalışıyor. Hastanemizde kreş olmayınca, başka yollar denemek zorunda kalıyoruz. Mesela, arkadaşlarımız çocuklarını, özel kreşe götürünce iş verimleri düşüyor.
Yasemin Albayrak (Laborant): Kadınların sorunları sadece 8 Mart günü dile getirilince çözülmez. Bütün günler kadınların günü aslında.
Gülay Keleş (Laboratuvar Teknisyeni): 12 yıldır burada çalışıyorum. İş mesaimiz aksamadan çocuğuma bakıp geliyorum. Burası 1000 yataklı büyük bir hastane, kreş olması şart. Performansımız ve verimliliğimiz düşüyor.
Uğur Yücel Kaya (Hemşire): 2-3 çocuğu olanlar var. Çalışanlar, çocuklarını nereye bırakacak? Eğer çalışıyorsak, çalıştığımız yer bize bu olanağı sağlamalı. Ben 13 yıl ara verdim, evde çocuklarıma bakmada sorun yaşamadım ama şimdi çalışıyorum. Çalışanların kendini işine vermesi için kreş kesinlikle olmalı.
Saime (Laboratuvar Teknisyeni): Daha önceden bir kreşimiz vardı. Kreşimiz domuz gribi polikliniği haline getirildi. Kreş kaldırılınca, haliyle bir çok kadın mağdur oldu. Çocuklarımızı özel kreşlere vermek zorunda kaldık. (Kayseri/EVRENSEL)
Ferhat Kiş - Ümit Kartal
ÖNCEKİ HABER

Tahmin üzerine uzaklaştırma cezası

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRCE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...