05 Mart 2010 00:00

Tahmin üzerine uzaklaştırma cezası

ANTALYA’da Akdeniz Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerin sorunlarını dile getirmeleri ve çözüm için eylem yapmaları yurttan uzaklaştırmayla sonuçlandı.

Paylaş

ANTALYA’da Akdeniz Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerin sorunlarını dile getirmeleri ve çözüm için eylem yapmaları yurttan uzaklaştırmayla sonuçlandı. Öğrenciler, geçtiğimiz yılın sonunda yemeklerin sağlıksız ve yetersiz çıkması, ikinci öğrenimlere sıcak yemek çıkmaması, güvenlik sıkıntıları ve misafir öğrencilerin sağlıksız yaşam koşullarının düzeltilmesi için bir araya gelerek sorunlarını dile getirmişleri. 9 kişilik komite kurarak yurt yönetimine taleplerini bildiren öğrenciler, daha sonra yurt yönetimi tarafından sindirilmeye çalışıldı. Yurtta kalan öğrenci boykotunun gazetede haber olmasından sonra da yurt yönetiminin gözüne batan(!) iki öğrenciye “tahmin” üzerine soruşturma açıldı. Soruşturma sonucu iki öğrenci yurttan uzaklaştırma cezası aldı.
Yurttan süresiz çıkarılmayla cezalandırılan öğrenciler Burcu Tunç ve Dilek Omaklılar, karşılaştıkları trajik komik olayı ve gelişen süreci gazetemize anlattılar. Genç ve Omaklılar, yurttan çıkarılma sebebi olarak “idareciye ferdi olarak sözlü küçük düşürücü ifadeler de bulunmak” suçlamasıyla ceza aldıklarını ancak suçlamanın bir dayanağı ve haklı gerekçesi olmadığının altını çizdiler.
HABER YAPMAK SUÇ MU?
Tunç ve Omaklılar, 10 Aralık 2009 tarihinde Evrensel gazetesinde çıkan haberi gazeteye aktardıklarını kabul etmeleri için üstlerine gelindiğini, daha sonra da hiçbir kanıta gerek duyulmadan keyfi biçimde yurttan çıkarıldıklarını ifade ettiler. Tunç ve Omaklılar, tek yaptıklarının yedikleri yemeklerin iyileştirilmesi için tepkilerini dile getirmek olduğunu ve bunun en insanı hakları olduğunu kaydettiler.
İTİRAZ EDİLDİ
Tunç ve Omaklılar yurttan çıkarıldıklarına dair tebligatı aldıklarında avukatla görüşerek, YURT-KUR Genel Müdürlüğü’ne itiraz dilekçesi yazdıklarını söylediler. Hukuki dayanaktan yoksun aleyhlerinde verilen karara itiraz ederek, olayın peşini bırakmayacaklarını ifade eden gençler, yaptıkları boykotun herhangi bir suç teşkil etmediğini, insani haklarını kullandıklarını ve de pişman olmadıklarını belirttiler.
BUGÜN EYLEM YAPILIYOR
Öğrenciler, yurtta yaşanılan olumsuzluklar, yemek sorununu, giriş çıkış saatlerinin düzeltilmesi, süresiz yurttan çıkarılan arkadaşları için bugün 16.30’da Doğu Garajı’ndan YURT-KUR Bölge Müdürlüğüne kadar yürüyerek taleplerini dile getirecekler. (Antalya/EVRENSEL)



Berivan Tedik
ÖNCEKİ HABER

SORUŞTURMAKOLİK ÜNİVERSİTE

SONRAKİ HABER

Kreş istiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...