05 Mart 2010 00:00

TEKEL işçileri gençlik için de öğretici oldu

ÖĞRENCİLERİN, dersliklerde ve kantinlerde en çok konuştuğu konuların başında TEKEL direnişi geliyordu.

Paylaş

ÖĞRENCİLERİN, dersliklerde ve kantinlerde en çok konuştuğu konuların başında TEKEL direnişi geliyordu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin (ESOGÜ) çeşitli fakültelerinde okuyan öğrencilerle TEKEL direnişini ve onun öğrettiklerini konuştuk.
Edebiyat Bölümü Öğrencisi Ozan Sevim, TEKEL direnişiyle beraber sağ-sol ayrımının ortadan kalktığını belirterek emeğin mücadelesinin verildiğini anlattı. Sevim “Bizler direnişi gündemde tutarak işçilerle dayanışmaya çalıştık” dedi.
DAHA GENİŞ BİRLİK
Sınıf öğretmenliğinde okuyan Reşat Kanat da işçilerin direnişlerinde haklı olduğunu söyledi. “Direniş emekçileri bir ölçüde birleştirdi ama daha geniş şekilde birleştirmeli” diyen Kanat şunları söyledi: “Her şeyi hayal havuzunun sularında renkli bir his olarak görmeyi bırakıp, haklının yanında durup, gerçekleri su yüzeyine çıkarma cesaretini gösterebilmeliyiz.”
HER YERDE ANLATILMALI
Hazırlık Öğrencisi Evrim Gök ise, işçilerin hakları için mücadele etmelerinin güzel bir şey olduğunu söyleyerek; “TEKEL işçileri, 4-c’nin aslında hak kayıplarına yol açtığını herkese fark ettirdi. Bundan sonra iş, emek ve demokrasi örgütlerine düşüyor. Halkın olduğu birçok yerde bu konu anlatılmalı” dedi.
Matematik öğretmenliğinde okuyan Duygu Boynuince, direnişin işçinin artık kendi haklarının farkında olduğunu gösterdiğini belirtti. Boynuince, “Ama bu yeterli değil. İşçiler ve emekçilerin sadece “TEKEL” için değil, her türlü mağduriyete son vermek için birleşmeleri gerekir” dedi.
AKP’NİN GERÇEK YÜZÜ GÖRÜNDÜ
Ercan Özcan da; direnişin üniversite koridorlarında, öğrenciler arasında daha fazla tartışılması gerektiğini vurgulayarak; “Başbakan TEKEL işçilerinin yerine çalışacak yüz binlerce işçi olduğunu söylüyor. Bir ülke başbakanının, ülkesindeki işsizlikle övünmesi beni hayrete düşürüyor. Geçenlerde televizyonda ‘Bize dayatılan 4-c, hükümeti uçuracak C-4 patlayıcısıdır’ diyordu. Ben süreçin AKP’nin gerçek yüzünü gösterdiğine inanıyorum.” dedi. (Eskişehir/EVRENSEL)
Hürrem Karaoğlu Tugay Demir
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

SORUŞTURMAKOLİK ÜNİVERSİTE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa