05 Mart 2010 00:00

Sağlıkçılardan personel dağılım cetveline tepki

İZMİR İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen İzmir Tabip Odası ve SES İzmir Şubesi, AKP Hükümeti’nin TBMM gündemine getirmeyi planladığı Personel ...

Paylaş

İZMİR İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen İzmir Tabip Odası ve SES İzmir Şubesi, AKP Hükümeti’nin TBMM gündemine getirmeyi planladığı Personel Dağılım Cetveli’nin (PDC) gündemden kaldırılması için basın açıklaması yaptı.
Tabip Odası, SES, Eczacı Odası, Diş Hekimleri Odası, Türk Sağlık-Sen, Birleşik Sağlık İş, Pratisyen Hekimler Derneği, Türk Hemşireler Derneği ile Sağlık ve Hasta Hakları Derneği adına açıklama yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Suat Kaptaner, birimlerdeki ve alandaki ihtiyaca göre belirlenmesi gereken PDC’deki kadro sayılarının, hangi bilimsel araştırma ve kriterlere göre hazırlandığını bilmediklerini belirterek bildirilen sayıların kurumların gerçek ihtiyacını yansıtmadığını söyledi. Birimlerdeki PDC sayılarının düşürülmesinin boş olan kadrolara atama yapabilmek için gerekçe yaratmaya yönelik olduğunu kaydeden Kaptaner, PDC sayılarının azaldığından bahisle hekimlerin uzun yıllardır görev yaptığı kurumlardaki görevlerine son verilmesinin hukuka aykırı olduğunu vurguladı.
Kurumlardaki gerçek ihtiyacın ne olduğu, hangi kurumlarda kadro fazlalığı olduğu, gibi konuların şeffaf bir biçimde açıklanmadığını belirten Kaptaner, “Birinci, ikinci ve üçüncü basamakta çalışan meslektaşlarımız yıllardır yerleşik bir düzen kurmuşlardır. Yapılacak istek dışı tayinlerin kurdukları düzeni ciddi olarak bozacağı ve aile yapılarını olumsuz etkileyeceği çok açıktır. Bugünkü haliyle PDC’nin uygulanması sağlık kurumunda çalışanların durumunu olumsuz etkileyeceği gibi hizmetlerin aksamasına yol açacak ve hastalarımızı da mağdur edecektir. Beş ay sonra uygulanması beklenen Tam Gün Yasası sürecinin beklenmesini, PDC’nin meslek kuruluşlarının katkısıyla bilimsel kriterlere göre yeniden düzenlenmesini istiyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Eczacılar: SGK Başkanı istifa etsin

SONRAKİ HABER

Saadetdere Mahallesi’nde örnek uygulama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...