05 Mart 2010 00:00

MAAŞ ALAMAYAN HASTANE TAŞERON İŞÇİLERİ İŞ BIRAKTI

İZMİR’in Menemen ilçesindeki devlet hastanesinin temizlik işini üstlenen taşeron firmanın 75 işçisi, üç aydır maaş alamadıkları için dün işbaşı yapmadı.

Paylaş

İZMİR’in Menemen ilçesindeki devlet hastanesinin temizlik işini üstlenen taşeron firmanın 75 işçisi, üç aydır maaş alamadıkları için dün işbaşı yapmadı. Yaklaşık beş yıldır aynı hastanede temizlik hizmetlerini yürüten SGA firmasının çalışanları, mesai başlarken bahçede toplanarak iş bırakma eylemi yaptı.
SES ve hastane idaresinin de desteğini alan işçiler adına konuşan iki çocuk annesi Nuray Bulut, asgari ücretle çalıştıklarını, daha önce de maaşlarında 20 günlük gecikmeler olduğunu, ancak ilk defa üç ay üst üste ücret alamadıklarını söyledi. Bulut, “Maaş alamadığı için evine haciz gelen arkadaşlarımız var. Hepimiz zor durumdayız” dedi. İşçiler, Menemen Devlet Hastanesi’nin firmaya ödeme yaptığını da vurguladılar.
Eylem devam ederken SGA firması, saat 24.00’e kadar maaşları banka hesaplarına yatıracağını duyurdu. Bugün çalışmayacaklarını açıklayan temizlik işçileri de söz verilen saatte paralarını alamazlarsa yarın da işbaşı yapmayacaklarını belirttiler. (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

GENÇLİĞİN SESİ

SONRAKİ HABER

Eczacılar: SGK Başkanı istifa etsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...