05 Mart 2010 00:00

Tayvan 6.4’le sallandı

TAYVAN dün 6.4 büyüklüğünde depremle sarsıldı. İlk belirlemelere göre en az 12 kişi yaralandı.

Paylaş

TAYVAN dün 6.4 büyüklüğünde depremle sarsıldı. İlk belirlemelere göre en az 12 kişi yaralandı.
Depremin merkezinin, başkent Taipei’nin 400 kilometre güneyindeki Kaohsiung kasabasında, yerin 5 kilometre altında olduğu açıklandı. Tsunami alarmı verilmedi.
Tayvan Milli Yangın Ajansı’ndan yapılan açıklamada, iletişim hatlarının zarar gördüğü ve en az bir büyük yangının çıktığı deprem sonucu, 12 kişinin yaralandığı kaydedildi. Yaralıların durumunun hafif olduğu aktarıldı.
Tayvan’daki CTI televizyonu, Taipei’deki binaların sallandığını, insanların panikle dışarı çıktığını ve kentte elektrik kesintisi yaşandığını bildirdi. Tayvan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, deprem bölgesindeki hasarın boyutlarını belirlemek için bölgeye askerlerin gönderildiği ifade edildi.
Tayvan’ı 1999’da vuran 7.6 büyüklüğündeki depremde 2 bin 300’den fazla insan hayatını kaybetmişti. 2006’da Kaohsiung’un güneyinde meydana gelen 6.7 büyüklüğündeki deprem, telefon ve İnternet hatlarına zarar vermiş, Asya’daki milyonlarca insan bağlantı sağlayamamıştı.
ŞİLİ YİNE SALLANDI
Öte yandan, Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), 5 gün önce 8.8 büyüklüğündeki depremle sarsılan Şili’nin merkezinde dün 6.1 büyüklüğünde bir artçı sarsıntının meydana geldiğini duyurdu.
Türkiye saatiyle 03.59’daki depremin merkezinin Valparaiso bölgesinin 39 kilometre batısında, yerin 34 kilometre derinliğinde olduğu belirtildi. Can kaybı ya da yaralı olup olmadığına dair bilgi verilmedi.
Cumartesi günü en az 800 kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından Şili’de 150’yi aşkın güçlü artçı deprem hissedildi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

SONRAKİ HABER

FELLUCE’NİN ETKİLERİ DEVAM EDİYOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...