06 Mart 2010 00:00

TARİŞ’TE KARŞI KARŞIYA GETİRME OYUNU

TARİŞ işçilerinin hakları için başlattıkları direniş sürerken, TARİŞ Pamuk Birliği Yönetimi’nin “Eylem bize zarar veriyor.

Paylaş

TARİŞ işçilerinin hakları için başlattıkları direniş sürerken, TARİŞ Pamuk Birliği Yönetimi’nin “Eylem bize zarar veriyor. 600 işçi, 29 bin ortağını unutuyor. Bankalar bize kredi vermiyor” şeklindeki açıklamaları TARİŞ işçilerinin tepkisini çekti. Çiftçilerle karşı karşıya getirilmek istendiklerini ifade eden işçiler, bizler de üreticiyiz. Biz birlik üyesi çiftçilerden değil, TARİŞ’i yönetenlerden hakkımızı istiyoruz” dediler.
Öte yandan önceki akşam TEKEL işçileri bir kez daha sendikaları ile birlikte kitlesel bir şekilde işçileri ziyaret etti.
Limanın karşısında pankartlarıyla kortej oluşturan TEKEL işçileri, sloganlarla TARİŞ Genel Müdürlüğü önüne yürüdü. Ziyaret sırasında konuşan TEKSİF Genel Merkez Yöneticisi İbrahim Öner, Birlik yönetiminin sürekli bir iftira kampanyası yürüttüğünü, işçi ile çiftçiyi karşı karşıya getirmeye çalıştığını belirterek, TARİŞ işçisinin sadece kendilerinin değil, pamuk üreticilerinin de haklarının ödenmesini istediklerini dile getirdi. Birlik Yönetimi’nin, “Buraları sendika alsın yönetsin” sözüne de değinen Öner, “Evet buraların sahipleri bizleriz. Bizler ürettik. Hakkımızı vermezlerse ipliklerini pazara çıkaracağız” dedi.
İşçilerden Sabri Yılmaz, “Yönetim işçi ve çiftçiyi karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Hükümet yeni teşvik paketi açarak yandaşlarına rant sağlayacağına TARİŞ’i tekrar kalkındırmak için çözüm bulsun. Kapanan fabrikamız açılsın” derken çiftçilerle karşı karşıya getirilmelerine kızan Ayhan Ateş, “Biz bu zamana kadar ürettik. Onlar sattı. TARİŞ’i ayakta tutan çiftçilerdir. Çiftçi de biziz, işçi de biziz” yorumunu getirdi. (İzmir/EVRENSEL)


ÖNCEKİ HABER

Marmaray işçileri patronu masaya oturttu

SONRAKİ HABER

TRT’de ayrımcılık son bulsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...