06 Mart 2010 00:00

Marmaray işçileri patronu masaya oturttu

MARMARAY işçilerinin 49 günlük direnişleri sonuç verdi. Önceki gün sabah saatlerinde 40 işçinin ...

Paylaş

MARMARAY işçilerinin 49 günlük direnişleri sonuç verdi. Önceki gün sabah saatlerinde 40 işçinin Marmaray şantiyesini işgal eyleminden sonra Polat Deniz İnşaat’ın Sahibi Alaaddin Polat masaya oturdu. Patron Polat, aralarında BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Avukat Rahşan Aytaç, işçilerden Aydın Erhan ve Osman Can ile bir görüşme yaptı.
Alaaddin Polat, kendilerinin 14 işçiyi attığını, diğer işçilerin kendilerinin işe gelmediğini ileri sürdü. Polat, tüm işçilerin işe geri alınacağını, sigorta primlerini 30 gün üzerinden yatıracağını ve yevmiyelerin 32 lira olacağını ifade etti. Polat, bütün bunların yapılacak bir protokol ile resmiyete kavuşturulacağını ancak tek şartının açılan işe iade davalarının geri çekilmesi olduğunu söyledi. Milletvekili Sebahat Tuncel, patronun işçilerin tüm taleplerini kabul etmediğini ancak bu konuda son sözü yine işçilerin söyleyeceğini ifade etti.
Patron’un taleplerini görüşen işçiler, anlaşma koşullarının oluştuğu konusunda birleşti. Taraflar resmi protokol imzalamak üzere anlaştı. (İSTANBUL)


ÖNCEKİ HABER

EKONOMİK PERSPEKTİF

SONRAKİ HABER

TARİŞ’TE KARŞI KARŞIYA GETİRME OYUNU

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...