06 Mart 2010 00:00

Korucubaşı Atak’tan tehdit

JİTEM davasının dünkü duruşmasında korucubaşı Kamil Atak, kendisi aleyhine ifade veren mağdur yakınlarını duruşma salonunda ‘Tarih yazacak.

Paylaş

JİTEM davasının dünkü duruşmasında korucubaşı Kamil Atak, kendisi aleyhine ifade veren mağdur yakınlarını duruşma salonunda ‘Tarih yazacak. Bu kadar rahat ifade vermeyin’ diyerek tehdit etti.
Aralarında JİTEM Grup Komutanı Albay Cemal Temizöz ve korucubaşı Kamil Atak’ın da bulunduğu 7 sanığın, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 1993-95 yılları arasında işlenen 52 faili meçhul cinayetle ilgili yargılandığı davanın duruşmasına, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.
KORKUDAN ŞİKAYETÇİ OLAMADI
Eşini kaybeden Aysel Güdük, duruşmada verdiği ifadesinde; eşinin, ticaretle uğraştığı için zaman zaman Irak’a gidip geldiğini belirtti. Irak’tan geldikten sonra Cizre Köprüsü’nde gözaltına alındığını belirten Güdük, iki gün sonra eşinin cesedinin bulunduğunu söyledi. Huhi Uykur de, eşi Ramazan Uykur’un Kamil Atak, oğlu Tamer ve kardeşi Kukel Atak tarafından öldürüldüğünü belirtti. Korktuğu için şimdiye kadar şikayette bulunmadığını dile getiren Uykur’un ifadesi üzerine söz alan Kamil Atak, kendisi aleyhine ifade verenleri tehdit etti. Atak, “Benim oğlumun ismi Tarih’tir. Tarih, tarih yazacak, bu kadar rahat ifade vermesin” dedi. İzzet Padır’ın oğlu Harun Padır ise babasının gözaltına alınıp kaybedilmesini anlattığı olayda, köylerinin askerler tarafından ablukaya alındığını belirterek, köye gelen askerler arasında Abdulhakim Güven ve Adem Yakın’ın da bulunduğunu söyledi.
GÜVEN VE YAKIN ORAYDAYDI
İki gün boyunca babasının bırakılması için Cizre İlçe Jandarma Komutanlığı önünde beklediğini belirten Padır, bütün çabasına rağmen bir sonuç alamadığını söyledi. Padır, yaşanan olaylardan sonra babası İzzet Padır ve amcası Abdullah Padır’dan bir daha haber alamadığını belirtti.
(DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

Antep’te 8 Mart Çemen kadınlarına

SONRAKİ HABER

Aydar ve Kartal tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...