06 Mart 2010 00:00

Antep’te 8 Mart Çemen kadınlarına

MÜCADELE işçiler ve aileleri için öğretici bir okul olmaya devam ediyor. 55 gündür grevde olan Çemen Tekstil işçilerinin eşleri, anneleri...

Paylaş

MÜCADELE işçiler ve aileleri için öğretici bir okul olmaya devam ediyor. 55 gündür grevde olan Çemen Tekstil işçilerinin eşleri, anneleri, kız kardeşleri, çocukları hayatlarında ilk kez bu yıl 8 Mart’ta alanlara çıkıyorlar.
Gaziantep Demokratik Kadın Platformu tarafından bugün yapılacak olan 8 Mart eylemine Çemen işçileri ve eşleri de katılacak. EMEP’li kadınların grevci işçilerin eşlerini 8 Mart eylemine katmak için düzenledikleri ev toplantılarında grev, hak alma mücadelesi, emekçi kadınların sorunları tartışıldı.
Narlıtepe, Fırat, Çıksorut ve Selimiye Mahallelerinde gerçekleşen toplantılara, Çemen işçilerinin eşleri katıldı. Kadınların grev başlamadan önce ve grev döneminde evde yaşadıkları sorunlar ve grevle birlikte yaşanan gelişmeler ele alındı. Büyük çoğunluğu bu güne kadar oy vermekten başka siyasetle ilgisi olmayan ve hemen hepsi son iki dönemdir AKP’ye oy vermiş olan kadınlar grevin etkisiyle siyasetle de yakından ilgilenmeye başlamışlar. AKP’nin yoksulun yanında olacağım diyerek kendilerini kandırdığını ve bu yüzden oy verdiklerini söyleyen kadınlar, “Oy verdik bize bunu yaptılar. Bundan sonra ne AKP’ye ne de diğer patron partilerine oy yok” diyorlar.
Bu günkü yürüyüşe grevdeki eşleriyle beraber katılacaklarını söyleyen Çemen işçilerinin eşleri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde grevdeki Çemen işçilerinin eşleri olarak taleplerinin Çemen Tekstil patronunun bir an önce toplu sözleşmeyi imzalayıp eşlerinin hakkını vermesini istiyorlar. İnsanca bir yaşam için grevin kazanımla bitmesinin ilk adım olacağını belirten kadınlar patronun anlaşmaya yanaşmaması durumunda sonuna kadar eşlerinin yanında mücadele etmeye devam edeceklerini de belirtiyorlar.
(Gaziantep/EVRENSEL)


Abdullah Çiloğlan
ÖNCEKİ HABER

Pertek Halk Meclisi toplandı

SONRAKİ HABER

Korucubaşı Atak’tan tehdit

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa