06 Mart 2010 00:00

CEMAATTEN AKP iTiRAFI

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in hakkında soruşturma açtığı İsmailağa Cemaati’nin liderinin yeğeni “AKP bizi korumak zorundadır...

Paylaş

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in hakkında soruşturma açtığı İsmailağa Cemaati’nin liderinin yeğeni “AKP bizi korumak zorundadır, çünkü onlara oy verdik” dedi. Ancak AKP’den memnun olmadıklarını da sözlerine ekledi ve “Kendilerini toplasınlar” dedi.
BAKANLAR TABİ Kİ İŞ AYARLAYACAKLAR
CNNTürk’te Rıdvan Akar’ın programına İsmailağa Cemiyeti’nin Lideri Mahmut Ustaoğsamoğlu’nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu katıldı. Cemaatin sözcülüğünü yapan yeğen Ustaosmanoğlu cemaatin bazı üyelerinin bakanlarla, Ankara’yla ticari ilişkilere girmiş olduğunu kabul etti. “Tabii arayacaklar, oy vermişler, oy verdikleri kişilerden yardım isteyecekler. Bundan doğal ne var?” dedi. Ustaosmanoğlu’na göre bu işler vakai Adliye’dendi.
VERDİĞİMİZ ROLÜ OYNAYIN
AKP’nin kendini korumak için İsmailağa olayına girdiğini söyleyen Ustaosmanoğlu şunları söyledi: “AKP İsmailağa Cemaati’ni korumak zorundadır. Çünkü ondan oy aldı. Kimse riyakarlık yapmasın. Herkes yandaşını korumakla mükelleftir. Bugünkü hükümete de Saadet Partisi’ne de söylediğimiz budur. Size rol verildiğinde kabul edin, ama rol çalmayı da bilin! AKP’den mutlak manada memnun değiliz. Kendilerini toplasınlar!..”
AKP’Yİ DESTEKLEDİK
Rıdvan Akar’la Saadettin Ustaosmanoğlu arasında geçen diyaloglar:
RIDVAN AKAR: Peki siyasi partilere bir destek var mıdır?
SAADETTİN USTAOSMANOĞLU: Tabii olmuştur. Saadet ve AK Parti desteklenmiştir. Ama blok olarak bir ortak tavır yoktur. Ama güncel siyasi tartışmalar cemaatin içinde de yaşanmaktadır.
RIDVAN AKAR: Peki cemaatin lideri olan Mahmut Ustaosmanoğlu’nun işaret ettiği bir parti olursa cemaat ona yönelir mi?
SAADETTİN USTAOSMANOĞLU: Evet işaret etse yönelir...
TABİ Kİ YAPACAKLAR
RIDVAN AKAR: Erzincan iddianamesinde görüldü ki cemaatin ticari faaliyetleri var. Tasavvufi bir cemaatin ticaretle uğraşması doğru mu sizce?
SAADETTİN USTAOSMANOĞLU: Yemeyip içmesin mi bu insanlar. Müslüman’ın serveti cebinde olacak. Bu hükümete oy vermişim ve bir işim olduğunda ona gideceğim tabi ki yasadışı işler mi yapacağım? Erzincan soruşturması da İsmailağa Cemaati üzerinden hükümete dönük bir atraksiyon yaratma amaçlıdır.
HÜKÜMET BİZİ KORUYAMADI
RIDVAN AKAR: Peki bundan dolayı hükümet cemaati kayırdı mı?
SAADETTİN USTAOSMANOĞLU: Hayır hükümet kendini kayırmak için yapmıştır ne yapmışsa. Bir çocuğu almışlar cemaatimizden. İlk defa söylüyorum. ‘Sizden başladık sıra Gülen Cemaati’ne de gelecek’ demişler. Niye İsmailağa Cemaati’nden başlıyorlar? Yem olmaya daha müsait bir cemaat çünkü. Hükümetin İsmailağa cemaatini koruması gerekir tabii ki. Oy almış sonuçta. Ama koruyamadı. Biz şunu diyoruz. Size rol verildiğinde kabul edin. Ama rol çalmayı da bilin.
CEMAAT AKP’DEN MEMNUN MU?
RIDVAN AKAR: AKP’den memnun musunuz?
SAADETTİN USTAOSMANOĞLU: Mutlak manada memnun değiliz. Kendilerini toparlasınlar. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

CHP’de çarşaf istifası

SONRAKİ HABER

YENİGÜN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...