08 Mart 2010 00:00

KADINLAR DİRENİŞTE ÖĞRENDİ

EĞİTİM SEN Ankara 1 No’lu Şube’nin düzenlediği 8 Mart etkinliğinde konuşan TEKEL işçisi Aynur Erbaş, direnişleri...

Paylaş

EĞİTİM SEN Ankara 1 No’lu Şube’nin düzenlediği 8 Mart etkinliğinde konuşan TEKEL işçisi Aynur Erbaş, direnişleri boyunca kadın arkadaşlarıyla daha önceden yapmayı akıllarından bile geçiremedikleri şeyleri başardıklarını anlattı.
Eğitim Sen Ankara 1 No’lu Şube tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde çalışma yaşamında kadının sorunları, talepleri ve mücadele yöntemlerinin ele alındığı bir panel gerçekleştirildi. Panelde açılış konuşmasını yapan Eğitim Sen 1 No’lu Şube Kadın Sekreteri Yurdagül Çabat Boztaş, mücadelenin sadece 8 Mart etkinlikleriyle sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı.
TEKEL işçisi Aynur Erbaş, kapatılan fabrikalarında çalışma koşullarının ne denli zor olduğunu anlattı. Mücadelelerinin 78 günlük Ankara eylemiyle sınırlı olmadığını, özelleştirme sürecinden bu yana TEKEL işçilerinin mücadele içerisinde olduğunu belirten Erbaş, Ankara’daki direniş süresince işçilerin kendi sınıflarını daha iyi tanıdıklarını ve mücadele ettiklerinde neleri kazanabileceklerini gördüklerini söyledi. TEKEL işçisi kadınlar olarak mücadelenin en önünde yer aldıklarını, dün yapmayı akıllarından bile geçirmedikleri pek çok şeyi yaptıklarını aktaran Erbaş, mücadelelerinin bitmediğini, bundan sonra daha kararlı bir şekilde süreceğini söyledi. Erbaş, buradan giden arkadaşlarının ilk olarak İzmir’de direnen TARİŞ işçilerinin, Antep’te direnişlerini sürdüren Çemen Tekstil işçilerinin yanlarına gittiklerine vurgu yaparak, işçi sınıfı ve emekçilerin, bu saldırılara karşı birlikte mücadele vermedikleri sürece kazanamayacaklarını anladıklarını söyledi.
Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Fevziye Sayılan ise kapitalizm, çalışma hayatı ve kadın emeğinin sorunları üzerine bir sunum yaptı. Çalışma yaşamında karşılaşılan sorunlar ve mücadele yöntemleri üzerine bir sunum yapan BES Genel Sekreteri Döndü Taka Çınar ise çalışanlar yaşam koşullarının iyileştirilmesini istediklerinde kaynak bulamayan hükümetin, çalışanların denetlenmesinden ücretlerine kadar müdahale edilmesi amacıyla kullanılan güvenlik sistemlerine trilyonları aktardığına dikkat çekti. Çınar, emekçi kadınların mücadelelerinin birleştirilmesi için sabırla, inatla çalışmak gerektiğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

TEKEL DiRENiŞiNi KADINLAR OMUZLADI

SONRAKİ HABER

TEKEL işçileri ‘kadının adı var’ dedirtti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...