08 Mart 2010 00:00

TEKEL DiRENiŞiNi KADINLAR OMUZLADI

TÜRK-İŞ, TEKEL işçilerinin mücadelesinde en etkin rolü kadın işçilerin oynadığını belirterek, tüm emekçi kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

Paylaş

TÜRK-İŞ, TEKEL işçilerinin mücadelesinde en etkin rolü kadın işçilerin oynadığını belirterek, tüm emekçi kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.
Türk-İş’ten yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de kadınların, yaşam koşulları, eğitim ve istihdam hakkı, analığın korunması ve ücret düşüklüğü gibi birçok sorunla boğuştuğu kaydedildi. “Kadınların ve erkeklerin insan onuruna yakışır bir yaşam sürdürebilmeleri, uygulanan ekonomik sosyal politikalara bağlıdır” denilen açıklamada, kadın emekçilerin ayrıca cinsiyet ayrımcılığına maruz kaldığı ve erkeklere nazaran “dezavantajlı” olarak değerlendirildiğine dikkat çekildi. Kadına yönelik şiddet, taciz, töre cinayetleri ve kadını meta olarak gören tüm anlayışların mahkum edilmesi talep edilen açıklamada, çocuk, engelli ve yaşlı bakım merkezleri açılarak, kadınların çalışmaları önündeki engellerin kaldırılması istendi. İşyerinde emzirme odası açılması için en az 100 ve kreş açılması için en az 150 kadın çalışan olması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, bu durumun kadınların istihdam edilmesine olanak vermediği ifade edildi. Tüm olumsuzluklara karşın kadın işçilerin sendikalarda örgütlenerek daha iyi yaşam ve çalışma koşulları için mücadele ettikleri kaydedilen açıklamada, “TEKEL işçilerinin direnişinin tüm dünyada duyulması ve örnek hale gelmesindeki en büyük etken, direnişin başından sonuna dek bir gün bile yılgınlık göstermeden, büyük bir kararlılık içinde erkeklerle omuz omuza mücadele veren TEKEL’in kadın işçileridir” denildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

KADINLAR DİRENİŞTE ÖĞRENDİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...