08 Mart 2010 00:00

Tutuklu komutanlara Meclis ziyareti

TBMM Cezaevi Komisyonu, Ergenekon ve Balyoz operasyonları sonucu tutuklanan 4 amiral ile bir generalin de bulunduğu Hasdal Askeri Cezaevi’ne gidecek.

Paylaş

TBMM Cezaevi Komisyonu, Ergenekon ve Balyoz operasyonları sonucu tutuklanan 4 amiral ile bir generalin de bulunduğu Hasdal Askeri Cezaevi’ne gidecek.
Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki alt komisyon, Ankara Mamak ve Eskişehir’in ardından Hasdal Askeri Cezaevi’ni ziyareti gündemine aldı. İnsan Hakları Komisyonu’nun CHP’li üyeleri Ahmet Ersin ve Malik Ecder Özdemir de aynı cezaevine ayrı bir ziyaret gerçekleştirecek.
Asıl adı Kara Kuvvetleri Komutanlığı 3. Kolordu Özel Tip Askeri Cezaevi olan Hasdal Askeri Cezaevi, Hasdal Kışlası içinde yer alıyor. Kışla ve cezaevi ilk olarak, Ümraniye’de bir gecekonduda ele geçirilen 27 el bombasıyla gündeme geldi. Bombalar Hasdal Kışlası’na kayıtlı çıktı. Balyoz ve Ergenekon’dan tutuklanan muvazzaf subaylar da bu cezaevine gönderildi.
BEŞ AMİRAL VE GENERAL
Tümamiraller Semih Çetin ve Ramazan Cem Gürdeniz, tuğamiraller Aziz Çakmak, Turgay Erdağ ile Tuğgeneral İhsan Balabanlı, Hasdal Cezaevi’nde tutuluyor. Konya İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hüseyin Özçoban ve Balıkesir İl Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Özçelik de aynı cezaevinde kalıyor. “Sahte çürük raporu” olayıyla ilgili tutuklanan Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok ile Poyrazköy davasından tutuklu bulunan muvazzaf subaylar da bu cezaevinde bulunuyor. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

AKP izleme komisyonu dağıtıldı

SONRAKİ HABER

AKP bildiğini okuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...