08 Mart 2010 00:00

AKP izleme komisyonu dağıtıldı

AKP İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, İzmir’de oluşturduğu 21 komisyonu jet hızıyla kaldırdı.

Paylaş

AKP İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, İzmir’de oluşturduğu 21 komisyonu jet hızıyla kaldırdı.
İzmir’deki kamu kurumlarına siyasi baskı yaptığı iddiasıyla 7 yıl önce adı “Siyasi Komiser” olarak gündeme gelen dönemin AKP İzmir İl Başkanı Ali Aşlık, vatandaşın kamu kurumlarıyla ilgili sorunlarının takibi ve çözümü için partide oluşturduğu “Ak Masa”yı kaldırdı. Aynı durum, Erdoğan’ın sert çıkışının ardından İzmir’de bir kez daha yaşandı. Erdoğan’ın geçen hafta il başkanları toplantısında partililerin kamu kurumlarındaki işlerinin takibi amacıyla il teşkilatlarında oluşturulan komisyonlar için “Gölge kabine mi kurdunuz? Size ne kamu kurumlarından? İşinize bakın” dediği öğrenildi.
‘HADDİMİZ DEĞİL, İŞİMİZ YOK’
Kabak da, Ankara’dan İzmir’e döner dönmez düzenlediği İl Yönetim Kurulu toplantısında, Erdoğan’ın sert sözlerine dikkat çekerek, 21 komisyonu dağıtma kararı aldı. Her birinden bir il yönetim kurulu üyesinin sorumlu olduğu 21 komisyonda, partililerin kamu kurumlarındaki tayin, terfi işlerinin takip edildiği, sorunların çözümünde ve işe alımlarda öncelik verildiği iddia edildi. Kabak, komisyonların kaldırılmasıyla ilgili açıklamasında da şunları söyledi:
“Biz partiyi yönetiyoruz. Devleti, bürokrasiyi yönetmek hakkımız da haddimiz de değil. Bizim bürokrasiyle hiçbir işimiz yok.” (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

Çarşaf yırtanlara kızdı

SONRAKİ HABER

Tutuklu komutanlara Meclis ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...