08 Mart 2010 00:00

Çemen-TEKEL el ele

TEKEL işçileriyle sendikal hakları için 57 gündür grevde olan Çemen Tekstil işçileri, mücadeleyi birleştirme yolunda.

Paylaş

TEKEL işçileriyle sendikal hakları için 57 gündür grevde olan Çemen Tekstil işçileri, mücadeleyi birleştirme yolunda. Geçici olarak Ankara’dan ayrılan TEKEL işçileri, ayaklarının tozuyla Çemen işçilerini ziyaret ettiler. Adıyaman ve Şanlıurfa’dan Antep’e Çemen işçilerini ziyarete gelen TEKEL işçileri, “Birleşe birleşe kazanacağız” dediler. Adıyaman ve Urfa’dan TEKEL işçileri, Adıyaman’dan Petrol-İş işyeri temsilcileri, Eğitim Sen üye ve yöneticileri destek için Çemen işçilerinin yanındaydı.
İNANMAK KAZANMAKTIR!
Ziyarette Adıyaman TEKEL işçileri adına konuşan Mithat Yoldaş, kapitalizmin emekçilerin emeğini sömürmesine izin verilemeyeceğini söyledi. Yola çıkarken kazanacaklarına inandıklarını belirten Yoldaş, “Sizler de kazanacağınıza inanın. Bu inançla ve kararlılıkla devam ederseniz mutlaka kazanırsınız” dedi. Yoldaş’ın konuşmasına, işçiler “Ölmek var dönmek yok” sloganlarıyla karşılık verdi.
ÇEMEN PATRONUNU DİZE GETİRECEKSİNİZ
TEKEL işçisi Cemalettin Özden de konuşmasına, “Biz birliğimiz ve kararlılığımız sayesinde AKP Hükümeti’ni dize getirdik. Eğer birlik olursanız sizin de Çemen patronunu dize getireceğinizden şüpheniz olmasın” dedi. Patronların ve sermaye partilerinin kurduğu hükümetlerin Türkiye’yi işçi cehennemine çevirdiklerini; işçilere, emekçilere açlık, yoksulluk ve sefalet dayatıldığını belirten Özden, işçilerin yalnızca ekonomik-sosyal talepleri için değil, siyasal talepleri için de mücadele etmesi gerektiğini söyledi. “80 gündür Türkiye’nin gündemine TEKEL işçileri oturmuş gibi görünebilir. Ama biz TEKEL işçileri olarak Evrensel gazetesi ve Hayat Televizyonu’ndan her gün sizi takip ediyoruz. Sizin burada nasıl mücadele ettiğinizi izliyoruz” diyen Özden, her yerde bu mücadeleyi anlattıklarını dile getirdi.
MÜCADELE YAYILMALI
Eğitim Sen Adıyaman Şube Yöneticisi Metin Alan da Çemen işçilerinin yaktığı mücadele ateşinin Türkiye’nin her tarafındaki tekstil işletmelerine yayılması gerektiğini söyledi. Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 bin tekstil işçisinin günde 14-16 saat kölece çalıştıklarını anlatan Alan, “Eğer Çemen işçileri kazanırsa, bu Adıyaman’daki tekstil işçilerine de ışık olacak” dedi. Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez ise TEKEL ve Çemen işçilerinin mücadelesinin emek mücadelesinin birleştirilmesi anlamında önemli bir fırsat olduğunu belirterek, Çemen işçilerinin mücadelesini kendi mücadeleleri olarak gördüklerini söyledi. Ersönmez, “Bugün Eğitin Sen üyeleri tam 300 işyerinde Çemen işçilerinin mücadelesini anlatarak, Çemen greviyle dayanışma için hazırlanan kalemleri dağıtarak, sizlere hem maddi hem de manevi desteklerini sürdürüyorlar” dedi. (Gaziantep/EVRENSEL)


ÖNCEKİ HABER

90. YILINDA UNUTTURULMAK İSTENEN TARİH: KOÇGİRİ 3

SONRAKİ HABER

Futbolda da ayrımcılık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...