08 Mart 2010 00:00

KESİNTİLER HUKUKA AYKIRI

TÜM Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Genel Başkanı Veli Beysülen, 770 bin emeklinin maaşından “cemiyet kesintisi”adı altında yapılan kesintilerin kanuni...

Paylaş

TÜM Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Genel Başkanı Veli Beysülen, 770 bin emeklinin maaşından “cemiyet kesintisi”adı altında yapılan kesintilerin kanuni hiçbir dayanağı olmadığını belirterek, hükümet ve Türkiye Emekliler Derneği’nin, emeklileri oyuna getirmeye çalıştığını bildirdi. Beysülen yaptığı açıklamada, hükümetin, emeklilerin maaşları arasındaki farklılıkları gidereceklerini söyleyerek, milyonlarca emekliyi beklentiye soktuğunu hatırlatarak, “Gerçekleri çarpıtmayı ve rakam oyunlarıyla toplumu yanıltmayı çok iyi beceren Sayın Başbakan, bu konudaki ustalığını bir kez daha gösterdi ve toplumu yanılttı” dedi.
“Türkiye Emekliler Derneği, yılbaşında tükettiğimiz mallara yapılan zamlar sonucu fazlasıyla geri alınmış olan bu komik artış için Başbakan’a çiçek vererek, iktidar tarafından tezgahlanmış olan bir oyunda kendisine biçilen rolü oynamıştır” diyen Beysülen, bunun karşılığı olarak 770 bin emeklinin maaşından kesilen kişi başı 18 liranın, derneğin kasasına aktarıldığını ifade etti. Aidat kesintisinin, emeklilerin maaşlarının miktarını tam olarak öğrenemedikleri ocak veya şubat aylarında yapılmasını, “yıllardır oynanan bir oyun” olarak nitelendiren Beysülen, yapılan kesintilerin kanuna aykırı olduğunu ifade etti. Dernekler kanununa göre derneklerin gelirlerinin alındı belgesi ve gider harcama belgesi ile yapılması gerektiğini vurgulayan Beysülen, “emeklilerin haberi olmadan maaşlarından kesilen aidatların derneğin kasasına aktarılması, kanunsuz bir uygulamadır” dedi. Kararın iptali için dava açmaya hazırlandıklarını söyleyen Beysülen, bütün emeklileri, kesinti yapılıp yapılmadığını tespit etmeleri için SGK’ya başvurmaya çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

ABDÜLKADİR AKSU’YA YUMURTALI KARŞILAMA

SONRAKİ HABER

9 Eylül Hastanesi’nde sendikal çalışma hızlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...